Teatrul Naţional “I.L.Caragiale” din Bucureşti marchează şi în acest an Ziua Culturii Naționale și organizează pe 15 ianuarie tururi ghidate gratuite, oferite celor care vor să afle cum arată şi cum funcţionează cel mai mare teatru din S-E Europei, cu cele şapte săli ale sale, cu numeroase spaţii expoziţionale, o librărie şi mai multe foaiere în care publicul poate consulta panourile interactive cu programul şi ofertele culturale din perioada următoare, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

”Tururile vă vor purta prin culisele teatrului, în spatele scenelor, în zona atelierelor de costume şi decoruri, pe la cabinele actorilor, iar colegul nostru, Ionuţ Corpaci, cunoscut deja pentru pasiunea cu care îşi exercită voluntar rolul de ghid ad-hoc, le va depăna celor prezenţi, aşa cum face de câţiva ani încoace, în fiecare zi de luni, poveşti despre istoria de 168 de ani a instituţiei Teatrului Naţional sau despre cei 47 de ani ai clădirii de azi din Piaţa Universităţii”, precizează TNB.

Participanţii la tururile ghidate vor avea ocazia să admire panorama Bucureştiului de pe acoperişul clădirii. La final, o fotografie de grup realizată în foaierul Sălii Mari va fi postată pe pagina de Facebook a teatrului.

Punctul de întâlnire pentru fiecare din cele trei tururi ghidate organizate la orele 14.00, 15.30 şi, respectiv, 17.00 este Foaierul Sălii Mari a TNB, în dreptul Casei de bilete.

* Tot în acest interval orar (14,00 – 17,00), la Sala Media, vor avea loc proiecţii repetate ale recitalului “de colecţie” din anul 2008, “Trecut-au anii”, o selecţie din lirica eminesciană în interpretarea unor mari artişti ai scenei româneşti: Valeria Seciu, Ion Caramitru şi Ovidiu Iuliu Moldovan, acompaniaţi de clarinetul maestrului Aurelian Octav Popa. Intrarea este gratuită (în limita celor 140 de locuri disponibile).

* În săptămâna 14 – 19 ianuarie sunt programate 5 spectacole de autori români din repertoriul curent al Teatrului Naţional: Preşul (Ion Băieşu), Viforul (Barbu Şt. Delavrancea), Micul Infern (Mircea Ştefănescu), Figuranta (Andreas Petrescu), 50 de secunde (Daniel Oltean).

* Pe 15 ianuarie, de la ora 19,00, la Sala Mare se va juca “Regele Lear” de W. Shakespeare, în regia georgianului David Doiashvili; la Sala Pictură, de la ora 20,00, spectacolul “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, după un roman de Mark Haddon, în regia lui Bobi Pricop (ajuns la reprezentaţia cu numărul 50), iar la Sala Mică, de la ora 19,00, este programat spectacolul “Tragedia Omului”, o adaptare după poemul dramatic al lui Imre Madach, în regia Dianei Mititelu (producţie a UNATC).

Biletele pentru aceste spectacole se pot achiziţiona de la Casa de bilete a TNB (din foaierul Sălii Mari), precum şi online, pe www.mystage.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.