Gata vacanța! Măsurile anunțate de Primăria Capitalei pentru prima zi de școală

Elevii din învățământul de stat se întorc luni la şcoală, aşa că traficul din Bucureşti are șanse mari să redevină unul de coşmar. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, i-a convocat duminică seară, la sediul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, pe responsabilii direcţiilor de specialitate din cadrul PMB, ai primăriilor de sector, cei ai Poliţiei Rutiere, Societăţii de Transport Bucureşti şi Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, pentru a găsi variante de a fluidiza circulaţia în oraş.

Firea a spus că a vorbit cu ministrul Transporturilor să ia măsuri ca barierele CFR din zonele Andronache și Petricani să fie ridicate la ore de vârf, astfel încât să fie evitat traficul intens.

„Sunt covinsă că va găsi o soluție pentru ca aceste bariere să nu mai fie coborâte la ore de vârf, adică dimineața între 6.30 – 9.30 și după-amiaza, între 16.30 și 19.30”, a spus Firea.

Potrivit primarului general al Capitalei, de foarte multe ori, aceste bariere sunt coborâte și câte jumătate de oră. „Creează un trafic intens în zona Pipera, unde sunt și foarte multe corporații cu mii de angajați. Se creează congestie în trafic în acea zonă”, a adăugat ea.

Pe de altă parte, Firea a anunțat că programul Autobuzul Școlar a fost extins, astfel încât să poată beneficia 6.000 de elevi din cinci școli din București din Sectoarele 1 și 6. „Mâine dimineață, elevii din 5 școli din București din Sectoarele 1 și 6 vor putea folosi autobuzul școlar. Este vorba despre 6.000 de elevi care vor putea să vină la cursuri cu autobuzul școlar”, a spus ea. Școlile incluse în program sunt Herăstrău și „Pia Brăteanu” din Sectorul 1, iar cele din Sectorul 6 sunt Colegiul Elena Cuza și Școala „Sfântul Andrei” și 279.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *