Peste 50.000 de euro au fost strânși în cadrul evenimentului „Primul Spital de Centenar”, organizat de Asociația Dăruiește Viață, duminică, 9 decembrie, la Clubul Expirat din București. Scopul evenimentului a fost atragerea de fonduri pentru construirea și dotarea primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, atât prin vânzarea de bilete la eveniment, cât și prin licitarea de obiecte unicat care susțin cauza, personalizate de artiști contemporani.

Evenimentul „Primul Spital de Centenar”, organizat de Asociația Dăruiește Viață și prezentat de Cabral, și-a propus să fie nu numai o ocazie de strângere de fonduri pentru cel mai important proiect social al momentului, dar și o invitație la conștientizarea și celebrarea rezultatelor care pot fi obținute atunci când societatea civilă își unește eforturile pentru realizarea unui obiectiv comun.

Peste 20.000 de euro au fost strânși din vânzarea biletelor la eveniment și peste 30.000 de euro din licitarea de obiecte promoționale care susțin cauza, personalizate de artiști contemporani români și străini. Licitația caritabilă a fost condusă de Cabral și Alex Dima (ProTV).

Cel mai licitat obiect a fost o cască de protecție pentru șantierul Spitalului, desenată și semnată de filozoful Mihai Șora, care a fost adjudecată cu 4.000 de euro. Mihai Șora a fost prezent la eveniment și a vorbit pe scurt despre semnificația proiectului, ca o manieră unică și exemplară de sărbătorire a Centenarului României de către societatea civilă.

Alte căști de șantier, transformate în obiecte de artă de artiști contempori precum Dan Perjovschi, Lia Perjovschi, Ion Barbu, Ioana Șipov, Cristian Răduță și Ștefan Câlția, au fost licitate la prețuri individuale de peste 1.000 de euro.

Tricouri cu mesajele “Cancer Should Be Just a Constellation” și “SMS la 8844 cu mesajul SPITAL”, semnate de David Gahan de la Depeche Mode, Juliette Binoche, Sting și Marcel Iureș, au fost achiziționate la prețuri care s-au ridicat până la 2.000 de euro (pentru tricoul semnat de Sting).

Actorii serialului “Las Fierbinți” – Anca Dumitra (Gianina), Constantin Diță (Giani), Mihai Dragomir (Dorel), Leonid Doni (Dorofrei), Toma Cuzin (Firicel), Ecaterina Țugulea (Dalila) – au fost și ei prezenți la eveniment și au donat pentru licitație o fotografie cu întreaga distribuție realizată de fotograful Alex Gâlmeanu și semnată de fiecare actor în parte. Fotografia a fost adjudecată pentru suma de 2.700 euro.

“Acest eveniment ne-a arătat încă o dată puterea pe care o avem împreună de a schimba o stare de fapt, cât de important este să facem un pas în plus pentru a schimba lumea, pentru a depăși limitele cu care ne-am obșnuit, pentru a crea o Românie mai pregătită pentru acei copii care nu se pot bucura de copilărie așa cum își dorește orice părinte. Pentru noi, echipa Dăruiește Viață, și pentru toți cei implicați în acest proiect, prin activăți, prin promovare sau donații, este o reușită minunată. În anul în care am celebrat Centenarul reușim, ca societate civilă, să punem bazele și să construim cărămidă cu cărămidă Primul Spital de Oncologie Pediatrică și Radioterapie din România. Ne mândrim cu asta și ne bucură că am demonstrat încă o dată cât de implicați sunt românii în astfel de cauze”, a declarat Carmen Uscatu, președinta Asociației Dăruiește Viață.

La eveniment au fost prezenți Paula Herlo și Alex Dima, care au interpretat inedit o melodie populară, precum și Alex Ștefănescu și finaliștii de la „Vocea României”: Dora Găitanovici, Alma Boiangiu, Mădălina Coca și Bogdan Ioan, care au fost înterpretat fiecare câte o melodie. DJ-ii serii au fost Andi Moisescu și Guido Janssens, iar bucatele servite au fost preparate de Marius Tudosiei, de la Băcănia Veche.

Întreaga logistică a evenimentului (locație, mâncare, băutură) a fost realizată pro-bono, prin urmare banii strânși din vânzarea biletelor, donații la eveniment și licitația de obiecte personalizate merg în totalitate către Spital. #NoiFacemUnSpital a însoțit imaginile de la eveniment postate în social media pentru promovarea proiectului.

Spitalul „Dăruiește Viață” – Primul Spital de Oncolgie și Radioterapie Pediatrică va conține:
• Radioterapie: două buncăre la subsol, plus spațiile de pregătire pacienți
• Spațiu pentru un nou RMN și un nou CT, cu spații dedicate anestezierii pacientului copil
• Oncologie – ambulator și internare continuă (parter și etaj 1)
• Hemato – oncologie: saloane și 5 camere sterile (etaj 2)
• Chirurgie (etaj 3)
• Neurochirurgie (etaj 4)
• Terapie intensivă (etaj 5)
• Bloc operator cu 8 săli de operație (etaj 6)
• Număr paturi: 200

Procesul de strângere de fonduri este complet transparent, cu toate etapele și rezultatele comunicate pe Bursa de Fericire – www.bursadefericire.ro, platforma online de strângere de fonduri a Asociației Dăruiește Viață. Stadiul proiectului poate fi urmărit constant pe pagina de facebook și pe site-ul Dăruiește Viață, www.daruiesteviata.ro, în Jurnalul de Spital.
Asociația Dăruiește Viață a adus România cu 25 de ani în față în domeniul hemato-oncologiei, prin proiectele realizate, investind peste 6 milioane de euro în spitalele din România, modernizând și dotând în special secții de oncologie, astfel încât, un număr cât mai mare de pacienți să poată beneficia de tratament la standarde europene, pentru ca șansele lor de vindecare să crească.
www.daruiesteviata.ro | www.bursadefericire.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.