Editura Cartea Copiilor, Citim Împreună România şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti vor organiza vineri, 14 decembrie, la ora 17:00, o seară de lectură care îl va avea ca invitat special pe ambasadorul Hans Klemm. La filiala „Emil Gârleanu” a Bibliotecii Metropolitane, ambasadorul S.U.A la Bucureşti va citi împreună cu copiii cartea „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey” de Susan Wojciechowski.

Acest eveniment deschide seria de lecturi publice din cadrul campaniei educaţionale „Citeşte-i iepuraşului tău”, ce îşi propune să le amintească părinţilor români de beneficiile pe care le pot aduce doar 20 de minute de lectură în fiecare zi, încă de la naştere. Ceea ce are nevoie tânărul creier al copilului cel mai mult este ceva ce orice părinte, bogat sau sărac, cu diplome sau nu, poate să i-l ofere oricând: cuvintele. Cuvintele rostite cu dragoste sunt la îndemâna oricui și construiesc mintea unui copil. Prin implicarea unor personalităţi, precum ambasadorul Statelor Unite în România, campania atrage atenţia asupra importanţei majore a cititului împreună pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.

„Sunt încântat să particip la acest eveniment, pentru a împărtăşi o poveste specială de Crăciun, originară din limba engleză, copiilor şi familiilor, şi să alătur vocea mea cauzei ce susţine importanţa cititului împreună alături de copii”, a declarat ambasadorul Hans Klemm.
Cartea care va fi citită de ambasadorul Klemm, „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey”, este o poveste care a fost răsplătită cu numeroase premii, dintre care cele mai importante sunt Kate Greenaway Medal în 1995, Christopher Award și cel oferit de American Library Association. „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey” a fost tradusă în limba română de poetul Florin Bican şi publicată în 2018 la editura Cartea Copiilor. Jonathan Toomey este un cioplitor în lemn, cel mai bun din oraș. Dar este întotdeauna posac și morocănos. Zâmbește rareori și nu râde niciodată. Nimeni nu știe că o batistă de dantelă, o păturică albă de copil și o schiță în cărbune a unei femei care ține în brațe un prunc nou-născut zac părăsite într-un sertar pe care Jonathan Toomey nu-l deschide niciodată. Dar într-o zi de început de iarnă, văduva McDowell împreună cu băiețelul ei, Thomas, îi bat la ușă cu o rugăminte pe care numai el le-o poate îndeplini.


Această oră de poveşti va fi una specială, pentru că lectura se va face în opt voci şi în două limbi.
Cititori în limba engleză:
• Naratorul: Ambasadorul Hans Klemm;
• Jonathan Toomey: Dana Bates, Fundația Noi Orizonturi;
• Văduva McDowell: Brandi Bates, Citim Împreună România;
• Micul Thomas: Briana Bates.

Cititori în limba română:
• Naratorul: Ionuț Robert Olaru, ilustrator;
• Jonathan Toomey: Alex Icodin, designer;
• Văduva McDowell: Claudia Șerbănuță, manager al proiectului „Ora să ȘTIM”;
• Micul Thomas: Teodora Pătrașcu.

Pentru a participa la această seară de lectură, părinţii sau cadrele didactice, alături de copii, se pot înscrie printr-un e-mail la adresa diana.bucuroiu@carteacopiilor.ro, în limita celor 50 de locuri disponibile. Evenimentul este recomandat copiilor peste 6 ani.
Adresa Bibliotecii „Emil Gârleanu”, unde se va desfăşura evenimentul, este Bd. Octavian Goga nr. 6, sector 3, Bucureşti.

Despre editura Cartea Copiilor
Cartea Copiilor, prezentă de 11 ani în peisajul editorial din România, este una dintre cele mai iubite edituri de cărți pentru copii. De la început, Cartea Copiilor s-a dovedit a fi o deschizătoare de drum prin inițiativa curajoasă de a publica pentru prima dată în limba română unele dintre cele mai valoroase titluri din literatura universală pentru copii. Cartea Copiilor a oferit micilor cititori, în premieră, operele unora dintre cei mai buni scriitori: Astrid Lindgren, Eric Carle, Dick Bruna, Richard Scarry, Roger Duvoisin, Arnold Lobel, Julia Donaldson, Elsa Beskow, Peter Sís și mulți alții. De altfel, Cartea Copiilor îşi propune să traducă cât mai multe titluri din literaturi mai puţin cunoscute copiilor de la noi, cum ar fi cea suedeză, finlandeză sau japoneză.
Prin alegerea cu grijă a titlurilor, autorilor și ilustratorilor, Cartea Copiilor încurajează lectura de la o vârstă fragedă, educarea gustului literar și construirea unei culturi vizuale complexe, alături de stimularea creativității și a spiritului critic, dezvoltarea capacității de a gândi liber și formarea unei atitudini deschise și tolerante. Mai multe detalii despre cărțile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

Despre Citim Împreună România
Citim Împreună România cultivă beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și adulților din România. Citim Împreună România încurajează cititul copiilor cu voce tare, de foarte devreme, aceasta fiind cea mai importantă activitate care le poate asigura succesul, mai târziu, în procesul de învățare a cititului și scrisului. Copiilor trebuie să li se citească 20 de minute în fiecare zi, de când se nasc și mult după ce vor învăța să citească singuri.

Despre Biblioteca Metropolitană Bucureşti
Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice destinată tuturor bucureştenilor. Misiunea ei este de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susţine activ informarea, cercetarea, educaţia şi recreerea locuitorilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi care contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii bucureştenilor prin oferta ei inovatoare şi programul integrat de servicii cu caracter public. Mai multe informaţii găsiţi pe www.bibmet.ro şi la http://www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.