Andreea Micu, avocată, mamă a doi băieți și femie de afaceri, a lansat, pe 25 octombrie, volumul „Lunus Plinus și Andrei în Țara lui Faci ce Vrei”. Povestea ce se adresează copiilor cu vârste între 3 și 10 ani, reprezintă debutul său în literatura pentru copii şi a fost publicată de editura Baroque Books and Arts în condiţii grafice deosebite.

Evenimentul de lansare a avut loc la librăria Cărturești Verona, unde zeci de părinți și copii au aflat cine sunt Lunus Plinus și Andrei, personajele cărții, au primit cadouri surpriză la achiziționarea volumului și s-au bucurat de atmosfera de poveste. Cei mici au fost cuceriți de atelierul de pictură pe față și s-au întrecut în a spune povești la atelierul de creație, dar și în a face poze cu personajele cărții şi a primi autografe de la autoare.

Gazda serii a fost jurnalista Alice Năstase Buciuta, care a făcut prezentarea autoarei volumului şi a ilustratoarei acestuia Alina Mărgulescu (cunoscută mai ales ca artist fotograf și grafician), a poetei Liliana Ursu – prima persoană care a lecturat manuscrisul – dar și a bloggeriței Tily Niculae, care a citit câteva fragmente din carte.

Discuțiile dintre Andreea Micu şi invitaţii săi au pornit de la ideea de a scrie această carte, autoarea evidențiind rolul fundamental pe care îl joacă imaginația în viața celor mici, prin intermediul atelierului de povești, la care au participat numeroşi copii.

„Am scris această carte din experiența mea de mamă, din poveștile care s-au născut în jurul băiatului meu cel mare, Andrei. Mi-am propus ca lansarea să fie o invitație la scris și la spus povești, așa că i-am provocat pe copiii prezenți să își asculte simțurile, să lase imaginația să zburde și să privească altfel obiectele din jur. Am creat împreună povești fabuloase, i-am premiat pe copii și m-am bucurat nespus să văd atâta creativitate și susținere în jur”, a declarat autoarea Andreea Micu.

„De Andreea mă leagă o veche și frumoasă prietenie și avem în comun nu numai dragostea pentru artă și literatură, ci și faptul că suntem mame de băieți. Când mi-a propus să îi ilustrez cartea, am acceptat cu entuziasm, simțind că am deja inspirație în mine, mai ales datorită băiețelului meu Vladimir, cât și a frățiorului lui care a venit pe lume odată cu apariţia cărţii”, a declarat ilustratoarea Alina Mărgulescu.

Cartea „Lunus Plinus și Andrei în Țara lui Faci ce Vrei” este disponibilă atât în librăriile din Bucureşti şi din ţară (Cărtureşti, Humanitas, Compania de Librării Bucureşti , Mihai Eminescu, La Două Bufniţe – Timişoara, Prăvălia cu Cărţi – Constanţa, Compact – Braşov) cât şi on-line: Cărtureşti, eMAG, Elefant , CLB, Univers Enciclopedic).

Andreea Micu s-a născut în 1985, în Bucureşti și și-a dezvoltat dragostea pentru povești datorită străbunicii Bibica şi bunicii Mica alături de care şi-a petrecut copilăria la Târgu-Jiu. Când a devenit mamă, şi-au făcut loc poveştile inventate seară de seară pentru băieţelul cel mare, Andrei. Andreea Micu a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi Colegiul juridic franco-român de studii europene (Universitatea Paris I Pantheon-Sorbonne).