Descopera-ti talentul cu Micile Vedete in „Detectivul talentat”!

Saptamana trecuta la Bucuresti a fost lansat in premiera filmul „Detectivul talentat”, cea mai recenta productie romaneasca pentru copii. Filmul a fost urmarit de 400 de invitati la cinematograful Movieplex, din Plaza Romania. Toti protagonistii filmului au varste intre 6 si 12 ani si sunt absolventi ai Scolii de Film si Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”, un proiect educational nonguvernamental, unic in Romania, ce promoveaza tinerele talente si cinematografia de calitate pentru copii.

“Detectivul talentat” este al saptelea episod din seria cu detectivi produsa de Scoala Micile Vedete. In episodul anterior, doua dintre personajele principale Erica (Erika Rantes, 10 ani) si Alexia (Alexia Andrei, 12 ani) au castigat concursul de talente cu spectacolul “Andromeda”, iar premiul a constat in 3 zile de filmare pe platourile de la Castel Film. In noul episod, fetele, extrem de fericite, se apuca de treaba. Numai ca le lipsește un subiect savuros. Inspirandu-se din realitatea apropiata, decid sa faca un film cu detectivi. Si cine poate fi mai potrivit pentru rolul principal, daca nu insusi Detectivel (Matei Burgui, 12 ani)?  Ramane de vazut insa, cam de cat talent actoricesc dispune, mai ales ca impreuna cu Silviu (Silviu Ciuperca, 11 ani) are de rezolvat un nou caz: o fetita cu probleme in familie.

Ariana Pendiuc este regizorul filmului, iar sora sa, Ema Pendiuc, este producator. In aceasta formula, alaturi de o echipa de tineri profesionisti, cineastele si-au construit un palmares impresionant, in care au nu mai putin de 6 filme selectionate la Festivalul de la Cannes. Ele sunt fondatoarele Scolii Micile Vedete, un proiect in cadrul caruia au realizat 25 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative.

Ema Pendiuc declara: „25 de productii pare un numar semnificativ, dar este mic daca ne gandim la cate idei avem. Ne dorim sa ajungem si la numarul 125.”, iar Ariana Pendiuc (regizoarea filmului) completeaza: „Acest film evidențiaza importanta unei relatii solide intre parinti, precum si cat de necesar este sa descoperi si sa cultivi la timp talentul fiecarui copil. Poate fi in domeniul filmului, al televiziunii sau in oricare alt domeniu.”

In contextul lipsei finantarilor pentru educatie, cultura si cinematografie, atat realizarea filmului, cat si a premierei nu ar fi fost posibile fara sprijinul partenerilor, oameni cu o deosebita deschidere care au inteles sa puna pe primul loc copiii: Parteneri Gold: Giusto, Frico, Top Gel, Reinert Martinel, Reserved; Parteneri Strategici: Bucovina, cofetaria Ina, Tymbark, Movieplex, Plaza Romania; Parteneri educationali: Primaria Sectorului 1, Primaria Sectorului 3, Primaria Sectorului 6; Parteneri: Solaris Plant, Victor Print, Top Production, SweetStore, Aquila, SCA Care of Life, Zewa, Artist Party, Pizza Hut; Parteneri media: MovieNews.ro, Stiripentrucopii.ro, KidSpots.ro, LiteraturaCopii.ro. Observatorul Cultural, CineFan.ro, KidsNews.ro, Qbebe.ro, Ziarul Oval, RomaniaPozitiva.ro, SfatulParintilor.ro, Anidescoala.ro.

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educational nonguvernamental, unic in Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personala si inteligenta emotionala prin intermediul a trei discipline inovative, special create si adaptate copiilor: Tehnica de filmare, Interpretare si Dictie pentru copii. La 7 ani de la infiintare, Scoala „Micile Vedete” se mandreste cu un portofoliu de 25 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative, dintre care 5 au fost selectionate la Festivalul de Film de la Cannes (2010, 2011, 2012, 2014, 2015), dar si la alte festivaluri internationale din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia si Australia. Scoala Micile Vedete este membra a Centrului International al Filmuluipentru Copii si Tineri – CIFEJ, infiintat de UNESCO.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici