Primele karturi electrice de competitie pentru copii Premieră mondială în domeniul motorsportului. Titi Aur, multiplul campion naţional de raliuri şi pilotul Tomi Drăgan, copilul minune al karting-ului românesc, au lansat sâmbătă, 29 octombrie, primele karturi electrice de competiție dedicate copiilor, scrie dailybusiness.ro.

În contextul în care protejarea mediului a devenit, în ultimii ani, una dintre preocupările principale ale companiilor, dar și a specialiștilor din toate domeniile, era momentul ca și automobilismul de top din România să facă pasul spre un viitor mai prietenos cu mediul.

În 2017 va avea loc eKart’nG, un campionat de karturi electrice. Campionatul a fost gândit pentru a veni în întâmpinarea unei noi generaţii de fani ai motorsportului – New Electric Kart Kids.

„Trebuie să facem pasul psihologic și să admitem că viitorul este cu siguranță electric. Trebuie să ne obișnuim cu ideea că vom conduce mașini electrice nu în viitorul apropiat, ci chiar în prezent”, susține Titi Aur, multiplul campion naţional de raliuri.

„2017 va fi primul an electric din kartingul românesc. Am crezut în acest proiect încă de acum doi ani, de când Robert Drăgan a creat primul kart electric ready to race destinat copiilor. Cred că trebuie să ne obișnuim cu ideea că vom conduce mașini electrice, cu atât mai mult copiii, care probabil vor conduce mașini pe carburant doar ca divertisment”, a declarat Tomi Drăgan, copilul minune al karting-ului românesc.

Primele karturi electrice (eKart) ready to race din lume sunt special concepute pentru a fi folosite de copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani în competiţiile de profil. Principalele beneficii ale karturilor electrice sunt zgomotul mult diminuat, întreținerea redusă şi emisii 0. Aşadar, se pot organiza competiţii şi în centrele marilor orașe, nu numai pe piste special amenajate și dificil de accesat de către public. Karturile electrice ajung la performanţe foarte bune, înregistrând viteze maxime între  55 – 135 km/h, în funcție de clase și vârstele copiilor.