Masuri de securitate sporite la Liceul Francez din BucurestiLiceul Francez din Bucureşti este păzit de poliţişti şi jandarmi înarmaţi, iar maşinile care îi aduc pe copii la şcoală nu mai au voie să oprească în faţa clădirii, ca masura de securitate luata de autoritatile din tara noastra dupa atentatele ce au avut loc vineri in capitala Frantei. Masurile de securitate care au fost aplicate pe termen nelimitat privesc toate institutiile fraceze din Bucuresti, inclusiv sediile ambasadei Frantei in Romania, unde circulaţia a fost restrictionata in zona.

Ziaristii de la Digi24.ro au relatat ca la Liceul Francez din Bucureşti, primele primele măsuri de securitate au intrat în vigoare luni la ora 7.00. O maşină a poliţiei bloca intrarea pe strada care duce spre şcoală. Poliţiştii primesc liste ale autoturismelor care pot trece de filtru. Jandarmi de la Brigada Specială monitorizează intrarea elevilor în şcoală. La poartă, angajaţi de la securitate verifică fiecare persoană în parte pe baza unor liste.

„Carole Soulagnes, director al Liceul Francez, a declarat pentru Digi24.ro ca au fost luate toate masurile de securitate necesare pentru incinta scolii ai pentru imprejurimi.

Paza a fost dublată şi la Ambasada Franţei din Capitală. Jandarmi înarmaţi sunt la toate intrările. Circulaţia a fost restricţionată pe un perimetru de două străzi distanţă faţă de ambasadă.

.