STS a prezentat serviciul 113 la Scoala pentru deficienti de auz "Sf. Maria"STS a prezentat, joi, serviciul de urgență 113, lansat în aceste zile, la Școala pentru deficienți de auz “Sfânta Maria” din Capitală, acest număr fiind destinat persoanelor cu dizabilități de auz și/sau vorbire, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit Serviciului de Telecomunicații Speciale, în cazul în care o persoană cu dizabilități are o urgență, aceasta trebuie să sune la numărul unic 112, unde va răspunde un operator, dar nu va iniția un dialog cu aceasta, deoarece va fi identificată automat de sistem ca fiind o persoană cu dizabilități de auz și/ sau vorbire.

Ulterior, persoana respectivă va primi un SMS cu textul “Trimiteți SMS la 113 cu urgența și adresa incidentului”, la care va răspunde printr-un SMS la numărul 113, descriind scurt urgența și indicând cu exactitate adresa, inclusiv județul.

După transmiterea SMS-ului este posibil ca persoana cu dizabilități să mai primească mesaje din partea operatorului 112 cu întrebări suplimentare, acesta urmând să transmită datele agențiilor de intervenție (Poliție, Ambulanță, Pompieri).

Înregistrarea în baza de date a serviciului 112 a persoanelor cu dizabilități de auz și/ sau vorbire se poate face în trei moduri: prin depunerea documentelor de înregistrare la unul dintre sediile STS ori la birourile temporare de asistență la înregistrare, prin transmiterea documentelor de înregistrare prin poștă la adresa Splaiul Independenței, nr. 323 A, respectiv prin completarea formularului online de pe website-ul www.112.ro.