sanctiuneDragoş Toma Silvestru, profesorul de sport de la Şcoala nr. 164 din Capitală care a fotografiat eleve în toaletă, a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10 la sută, timp de trei luni, a anunţat, miercuri, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Profesorul a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10 la sută, pe o perioadă de trei luni, în baza hotărârii Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, întrunit marţi, a precizat ISMB.

În urma sesizării părintelui unui elev, la Şcoala nr. 164 din Capitală a fost constituită o Comisie de cercetare disciplinară în cazul profesorului Dragoş Toma Silvestru. Comisia a întocmit un raport pe care l-a înaintat Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

Şi ISMB a făcut un control la Şcoala Gimnazială nr. 164, din Sectorul 6, după ce un părinte a reclamat că profesorul de sport Dragoş Toma Silvestru a fotografiat eleve în toaletă. ISMB a primit sesizarea în 1 octombrie, iar în 2 octombrie a fost trimisă la şcoală o echipă de inspectori.

“Concluziile echipei de control au scos în evidenţă următoarele aspecte: domnul profesor Silvestru Toma Dragoş a realizat mai multe fotografii în timpul orei de educaţie fizică şi sport, justificând că fotografiile pot reprezenta o dovadă a nerespectării disciplinei de către elevi; fotografierea ilegală a elevilor fără acordul părinţilor; lipsa de comunicare dintre şcoală şi părinţii elevilor”, arăta ISMB.

Echipa de control a ISMB a propus monitorizarea Şcolii nr. 164, constituirea unei comisii de cercetare, la nivelul unităţii de învăţământ, “pentru verificarea presupuselor abateri sesizate de părinţii elevilor” şi realizarea, în cel mai scurt timp, a unei inspecţii generale.

Raportul întocmit în urma acestor verificări a fost trimis unităţii de învăţământ, pentru a lua măsurile care se impun, în calitate de angajator al profesorului, preciza ISMB.

Profesorul acuzat că fotografia eleve de clasa a II-a în toaleta şcolii a recunoscut fapta, dar a arătat că ar fi vrut să fie o ameninţare pentru elevi, ca să îi disciplineze.