scoalaDirectoarea Şcolii Gimnaziale “Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian a fost demisă după ce, săptămâna trecută, a jignit şi a trimis acasă o elevă de 11 ani care venise la şcoală cu o altă fustă decât cea a uniformei, iar apoi s-a certat cu mama fetiţei care venise să-i ceară explicaţii.

Incidentul care a dus la demiterea directoarei Elenei Preda, profesor de Biologie, a avut loc după ce o elevă de clasa a VI-a a venit la ora acesteia purtând o altă fustă decât cea a uniformei, transmite corespondentul Mediafax.ro.

După ce a fost admonestată, fiind numită “nesimţită” de către profesoară, eleva, în vârstă de 11 ani, a fost trimisă acasă să se schimbe, având de traversat o şosea şi o cale ferată.

Considerând că fata ei a fost expusă unor riscuri inutile, mama elevei a mers la şcoală şi s-a certat cu directoarea, cerându-i explicaţii şi pentru faptul că i-a jignit copila. Directoarea a susţinut că nu era prima dată când eleva venea la ore cu o altă fustă decât cea de la uniformă, încălcând astfel regulamentul şcolii, şi că din acest motiv fusese avertizată chiar cu o zi înainte de producerea incidentului.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au anunţat, miercuri, că s-a decis încetarea contractului de management al directoarei Elena Preda şi înlocuirea cu un alt cadru didactic din instituţie.