poster Misterele Greciei AnticeProiectul History Hackers continua seria expozitiilor interactive cu o noua editie organizata toamna aceasta in Bucuresti. Aceasta va fi dedicata “Misterelor Greciei Antice” si se va deschide pe 10 octombrie, la Biblioteca Nationala a Romaniei, putand fi vizitata pana la data de 29 decembrie.

Dupa succesul primei expozitii intitulate “Secretele Egiptului Antic”, care a fost vizitata de zeci de mii de copii din Bucuresti si din tara, fiind organizata succesiv in Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, proiectul History Hackers revine cu o noua editie. Este randul Greciei Antice sa fie explorata intr-un decor spectaculos ce le va permite celor mici sa descopere intr-o maniera ludica, dar educativa, o parte din specificul acestei perioade. “Misterele Greciei Antice” continua astfel periplul cronologic prin istoria civilizatiilor antice, marcand o alta perioada importanta a existentei omenirii. Expozitia va include prezentari si explicatii ale momentelor, personajelor si obiceiurilor esentiale ale epocii, imbinand faptele istorice redate pe intelesul copiilor, cu elemente de butaforie, dar si ateliere interactive cu scop educational: de la butaforii reprezentand Calul Troian, Acropolele, Labirintul Minoic, cariatide, atlanti sau teatre grecesti, pana la ateliere de scriere sau experimente stiintifice, toate vor incerca sa explice istoria pe intelesul copiilor.

Expozitia “Misterele Greciei Antice” se va desfasura in perioada 10 octombrie – 29 decembrie 2015, la parterul Bibliotecii Nationale a Romaniei, pe Bulevardul Unirii Nr. 22. Accesul la expozitie va include vizitarea salilor precum si participarea la atelierele interactive si va costa 25 de lei pentru copii, respectiv 35 de lei pentru adulti. Biletele vor putea fi achizitionate in curand, de pe www.eventim.ro, sau chiar de la intrarea in expozitie, incepand cu data de 10 octombrie. Pentru familii sau grupuri mai mari vor exista pachete speciale, detalii urmand a fi comunicate pana la data de incepere a expozitiei. Pentru rezervarea pachetelor si programarea vizitelor de grup, cei interesati pot suna la acelasi numar de telefon disponibil si anul trecut pentru expozitia din Bucuresti, respectiv: 0725040515, de luni pana vineri, intre orele 10:00-18:00.

Aceasta expozitie este cea de-a doua editie a proiectului History Hackers – un concept original Emagic, fiind realizata cu participarea doamnei Mihaela Marcu, Asistent Universitar Doctor la Universitatea Bucuresti, sub ingrijirea tinerilor arhitecti Roberta Rotaru si Doru Boeriu.

Mai multe detalii in curand pe www.historyhackers.ro si www.facebook.com/HistoryHackersRo.