Cântăreaţa Shakira a atras marti atenţia asupra problemelor cu care se confruntă copiii săraci din lumea intr-un discurs pe care l-a tinut la sediul general din New York al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), in calitate de ambasador al bunavointei din partea UNICEF.

shakiraShakira a participat alături de Bani Ki-moon, secretarul general al ONU, la un eveniment organizat la sediul general al instituţiei şi a vorbit despre rezultatele furnizate de o serie de studii ştiinţifice despre efectele pe care foametea şi lipsurile materiale le au asupra creierelor copiilor.

În timpul acestui eveniment, Shakira, care conduce propria fundaţie cu rol educativ – Pies Descalzos -, i-a îndemnat pe liderii lumii să facă mai multe eforturi pentru a limita sărăcia în rândul copiilor.

Vedeta a atras atentia ca este 100 de milioane de copii s-au retras de la şcoală şi 159 milioane de băieţi şi fete cu vârste sub cinci ani sunt afectaţi fizic şi cognitiv din cauza lipsei de servicii medicale şi a absenţei unei nutriţii corecte.

“Mi-am unit forţele cu UNICEF şi suntem împreună aici, astăzi, pentru că investiţia în dezvoltarea timpurie a copiilor reprezintă o chestiune urgentă şi nu mai avem niciun moment de pierdut”, a adăugat cântăreaţa columbiană.

Shakira susţine mai multe proiecte umanitare în America Latină, în special prin Fundaţia ALAS (America Latina Accion Solidaria), care a inaugurat mai multe şcoli, pe care le consideră “restaurantele sufletului”.