banner-700x370_9b1022cde5c69bc46f5debb92d3e4ff9Cea de a XI-a ediție a Festivalului internațional de teatru pentru copii “100, 1.000, 1.000.000 de povești” se va desfășura în perioada 3 – 10 octombrie, la București.

Festivalul care propune spectacole dintre cele mai diverse — teatru dramatic, musical, teatru-dans sau circ, dar și ateliere pentru copii — va aduce magia poveștilor în sălile primitoare ale teatrelor din București: Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii, Teatrul de Comedie, Creart și Centrul Național al Dansului București.

Peste 40 de evenimente vor avea loc pe durata celor opt zile, în cadrul celor două secțiuni competiționale (spectacole pentru categoria 1 — 6 ani, respectiv peste 6 ani) și a secțiunii Off — în afara competiției, dedicată spectacolelor interactive și evenimentelor conexe.

Selecția programului competițional a fost realizată de teatrologul Carmen Stanciu, care a ales spectacole ce depășesc barierele lingvistice sau culturale, spectacole sensibile despre spaime și zbor, sunetul culorilor și despre gusturile sunetelor.

Printre invitații acestei ediții se numără teatrele La Baracca Testoni Ragazzi, Teatro Prova, Antonio Panzuto, Tam Teatromusica și Principio Attivo din Italia, Roseland Musical și Markeline din Spania, The Puppet Theatre at the Crossroads (Slovacia), Dansmakers Amsterdam (Olanda), The National Theatre of Monkey Country și Kunos Circus (Elveția), Kabare Pupala (Germania), Orna Porat Theatre (Israel) și, pentru prima dată în Europa, Mandragora Circo din Argentina.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 3 octombrie, la Teatrul Excelsior, și va fi marcată de o premieră-eveniment a Teatrului Ion Creangă — “Spaima zmeilor”—, un musical românesc original, precizează comunicatul.

Cele mai bune spectacole și interpretări actoricești vor fi răsplătite pe 10 octombrie la festivitatea de închidere.

Premiile vor fi acordate de un juriu alcătuit din personalități din domeniul teatrului din România și străinătate: directorul Festivalului internațional al teatrelor pentru copii de la Subotica (Serbia), Slobodan Markovic, criticul Maria Zărnescu, directorul fondator al Festivalului internațional de teatru Shakespeare, Emil Boroghină, actrița Emilia Popescu și regizorul Philippe Besson.

Biletele au fost puse în vânzare în rețeaua Eventim și sunt disponibile online pe www.eventim.ro, la sediul magazinelor partenere (Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas) sau la casa de bilete a teatrului aflată în Piața Amzei.