In the hospital.
In the hospital.

Ministerul Sănătății a atras fonduri de 5,6 milioane de euro pentru îmbunătățirea serviciilor din domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice.

Potrivit unui comunicat de presa, Ministerul Sănătății și Institutul Oncologic “Prof. Dr. Al.Trestioreanu” București au semnat în data de 30.06.2015 contractul de finanțare pentru proiectul “Îmbunătățirea serviciilor acordate în domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice în România, prin achiziția de bunuri, servicii și lucrări de specialitate”.

Proiectul este în valoare de 5.655.653 euro ( 25.130.894,11 lei) din care contribuția Ministerului Sănătății este în cuantum de 848.347,95 euro (3.769.634,12 lei) și contribuția norvegiană în cuantum de 4.807.305,05 euro ( 21.361.259,99 lei).

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea asistenței medicale în domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice în România, prin asigurarea infrastructurii de bază pentru un număr de 4 centre regionale din țară.

Parteneri proiectului sunt: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara, Institutul Oncologic “Prof.Dr.I.Chiricuță” Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii “Sf. Maria„ Iași. Aceștia vor beneficia de reabilitarea secțiilor de profil, de dotare cu echipamente necesare, inclusiv aparate RMN și de anestezie.

Un alt aspect important al proiectului este instruirea acordată unui număr de 289 de persoane, în scopul îmbunătăţirii activităţii personalului care lucrează în hematologie şi oncologie pediatrică (medici, asistente, infirmiere).

Ne dorim ca toate acestea să conducă la creșterea ratei de diagnostic în stadii precoce, curabile a cazurilor de hematologie și oncologie pediatrică, precum și rata de vindecare, folosind infrastructura modernă ce va fi achiziționată prin proiect”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.