Copiii romani ar putea avea interzis la Facebook

copii facebookStatisticile arată că numărul minorilor din România care au conturi pe rețelele de socializare a crescut îngrijorător. Autoritățile se gândesc să dea o lege prin care să interzică accesul copiilor la Facebook și la o serie de alte site-uri web.

„În ciuda faptului că majoritatea rețelelor de socializare nu permit constituirea unor conturi pentru minorii cu o vârstă mai mică de 14 ani (a se vedea politica Facebook), minorii sau chiar unii părinți eludează aceste restricții permițând minorilor să utilizeze conturile publice de pe dispozitive fixe sau mobile, care permit chiar localizarea spațială a acestora”, semnalează deputatul Florin Gheorghe.

Având în vedere pericolele interacțiunii dintre minori și alte persoane din mediul online, acesta a solicitat Ministerului pentru Societatea Informațională să prezinte niște soluții pentru restricționarea accesului minorilor la paginile web destinate adulților (site-uri de pariuri online, alcool, tutun, cu caracter sexual etc.), precum și a accesului pe site-urile de socializare.

Citeste continuarea pe Money.ro