Descopera beneficiile contraceptiei locale folosind Pharmatex®

Pharmatex_CapsuleExista nu mai putin de 16 de metode diferite de contraceptie, ceea ce înseamna cel putin la nivel teoretic, că orice femeie are de unde alege pentru a se proteja de o sarcina nedorita. Statisticile arata insa ca, la nivel mondial, cele mai cunoscute si utilizate metode de contraceptie sunt prezervativele si anticonceptionalele orale, acestea din urmă, cunoscute simplu si ca “pilule”.

Daca prezervativul a reprezentat, de departe, inca din antichitate, solutia cea mai inspirata pentru a preveni conceperea unui copil si  aparitia bolilor venerice, pilula a devenit pentru femeia moderna a ultimilor 50 de ani solutia ideala de contraceptie, mai ales pentru ca este foarte simplu de folosit, iar pentru unele persoane, la recomandarea medicului, contracepția orala are și rol terapeutic.

Anticoncepționalele orale sunt prezentate de cele mai multe ori ca o metoda contraceptive inofensivă, dar din cauza numeroaselor efecte secundare, nu reușesc mereu să ne protejeze sănătatea sau femininitatea.

Nu orice femeie poate utiliza contraceptive orale deoarece în prezența anumitor afecțiuni și factori de risc pot duce la efecte adverse severe.

Din pacate nu putine sunt femeile care aleg pilulele fara a cere sfatul unui medic si a verifica daca aceasta solutie este sau nu daunatoare.

Vestea buna este ca tehnologia medicala a evoluat  și oamenii de stiinta au dezvoltat o noua metoda contraceptiva iar testele au evidentiat ca este mult mai sigura pentru organismul femeilor, în condiții de eficiență maximă.

Kidsnews.ro va propune sa analizați posibilitatea de a va proteja de sarcinile nedorite cu ajutorul contracepției locale, respectiv cu ajutorul Pharmatex® . Acesta se prezinta sub formă de capsule și cremă vaginală.

Ne referim la o metodă contraceptivă locală fără limite legate de vârstă, de condiţiile fiziologice sau de o patologie medicală.

?????????????????Foarte important de știut, contracepția locala  este recomandată de Organizația Mondială a Sănătății ca metodă contraceptivă ce poate fi utilizată fără nicio restricţie medicală. Pharmatex® capsule conţine clorură de benzalconiu, care este un spermicid și un antiseptic în acelși timp.

Ce însamnă că un produs are efect spermicid?

Efectul spermicid constă în împiedicarea contactulului dintre ovul și spermatozoizi, în primul rând prin imobilizarea spermatozoizilor și prin distrugerea membranei celulare și în al doilea rând clorura de benzalconiu induce gelificarea mucusului cervical, împiedicând de asemenea pătrunderea spermei.

Această contracepţie locală se adresează tuturor femeilor ce doresc să utilizeze o metodă contraceptivă. Se poate folosi în mod special în cazul contracepţiei orale, în cazul în care s-a uitat sau s-a întârziat să se administreze un comprimat; în aceste cazuri se recomandă asocierea acestor 2 metode în perioada ce a mai rămas din ciclul menstrual.

Contracepţia locală cu ajutorul Pharmatex® poate fi, de asemenea, utilizată:

 • în cazul în care există o contraindicaţie temporară sau definitivă a contracepţiei orale sau a unui dispozitiv intrauterin (DIU);
 • după naştere, în perioada de alăptare, în perioada de premenopauză;
 • când se doreşte o contracepţie de scurtă durată;
 • ca modalitate de asociere în cazul contracepţiei locale prin obturator vaginal (diafragmă) sau sterilet (în special atunci când se administrează concomitent unele medicamente, precum AINS).

Pharmatex®  are avantajul că nu depinde de toate celelalte restricții asociate contraceptivelor orale.  Despre ce este vorba? Ei bine, poți folosi Pharmatex® capsule fără griji dacă ai trecut de 35 de ani, dacă esti fumătoare sau alăptezi, dacă ai hipertensiune, hepatită sau diabet. Cu siguranță ai observat că toate prospectele pilulelor conțin avertizări pe aceste teme si în consecință este riscant să le folosești dacă ești într-una din situațiile de mai sus. Cu Pharmatex®  vei fi protejată de o sarcină nedorită fără a-ți face rău.

Este așadar important să subliniem că acest produs, nu doar că nu te agresează și îți afectează organismul mai ales în contexul multor boli, dar are și un important rol protector.

Pharmatex® capsule poate fi folosit de toate femeile, inclusiv acele femei care au boli cardiovasculare (ca hipertensiunea arterială), tulburări metabolice (hiperlipidemie, diabet etc.), boli hepatice, cancer mamar și cel de col uterin, adică femeile care au contraindicații la pilule contraceptive sau dispozitive intauterine. Clorura de benzalconiu este un spermicid și un antiseptic în același timp. Studii făcute in vitro arată că produsul este activ pe un anumit număr de agenţi infecţiosi resposabili pentru bolile transmisibile pe cale sexuală, în special: gonococi, chlamydii, herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, stafilococ auriu. Nu se produc modificari ale florei saprofite iar bacilii Döderlein nu sunt influenţați. Pentru a nu se inactiva efectul contraceptiv, nu se recomandă asocierea altor medicamente administrate pe cale vaginală (antifungice, antitrichomonas, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse cu administrare locală ce conţin estrogeni). Prin substanța sa activă, clorura de benzalconiu, Pharmatex® capsule acționează strict local, fără să provoace efecte nedorite și fară să modifice flora vaginală, produsul respectand Ph-ul vaginal.

Dacă se doreşte o metoda contraceptivă fără efecte adverse sistemice, fără contraindicaţii*, care respectă flora vaginală si lactobacilii, alegeţi Pharmatex® capsule vaginale!

*cu excepţia hipersensibilitaţii la clorura de benzalconiu sau la oricare dintre excipienţii produsului.

Acest medicament se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Viza de publicitate nr. 85/02.10.2014

Citeste si Ce nu știai despre pilulele anticoncepționale!

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici