3 mari greseli de disciplina

Cand ne plangem de comportamentele indezirabile ale copiilor nostri rareori ne gandim ca tocmai greselile noastre de disciplina si disciplinare le cauzeaza. Evita sa faci si tu aceste greseli (chiar daca mai toti parintii le fac).

Reguli prea multe

reguli disciplinaRegulile sunt in teorie bune – cu conditia sa nu fie foarte multe si incalcite. Un copil nu are o capacitate de concentrare ca a unui adult – el trebuie sa stie ca are de urmat cateva reguli simple si care, eventual, sa nu se contrazica intre ele.

Daca intr-un moment copilului i se cere ceva, pentru ca intr-o situatie cu date asemenatoare sa se astepte altceva de la el, este de la sine inteles ca nu va mai respecta nicio regula. Cel mai la indemana exemplu – regulile privind comportamentul fata de straini. Cand ne intalnim cu vreo cunostinta, fortam copilul – spune-i doamnei/domnului “Buna ziua!“, asa e politicos… In vizite il indemnam sa multumeasca pentru cadou si sa pupe gazda. In schimb, ii predicam ingrijorati sa nu cumva sa vorbeasca strainilor sau sa accepte lucruri/cadouri de la ei… Ce sa mai inteleaga bietul copil?

Citeste continuarea pe bebelu.ro

 

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici