Colegiul George Baritiu Cluj-Napoca (1)Iniţiat la finalul anului 2013 în Bucureşti, programul „Ora de nutriţie” organizat de compania Transavia a debutat anul acesta la nivel naţional în mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar potrivit unui comunicat.

Cu această ocazie, peste 500 de elevi din oraşele Cluj, Timişoara şi Iaşi, au aflat informaţii benefice despre importanţa abordării unui stil de viaţă sănătos.

„Obiceiurile sănătoase ar trebui să fie învăţate încă de la vârste fragede, atât în familie, cât şi la şcoală. Aflaţi în perioada de creştere, copiii trebuie să aibă un meniu diversificat, structurat pe mese regulate şi porţii moderate. Alimentaţia sănătoasă combinată cu exerciţiile fizice trebuie să devină un stil de viaţă.”, a declarat prof. dr.Nicolae Hâncu, specialist în nutriţie şi Membru de Onoare al Academiei Române.

Programul educaţional „Ora de nutriţie” a debutat anul acesta în luna martie, la colegiile Emil Racoviţă şi George Bariţiu din Cluj-Napoca. Acesta a continuat ulterior în Timişoara la Colegiul Naţional Bănăţean şi în cadrul liceului Grigore Moisil.

De asemenea şi elevii şcolii gimnaziale Alexandru cel Bun şi ai colegiului Richard Wurmbrand din Iaşi s-au bucurat de informaţiile nutriţionale oferite de domnul profesor Nicolae Hâncu.

La orele de nutriţie au participat zeci de copii ai claselor a IV-a, a V-a, a VI-a şi VII-a. Alături de prof. dr. Nicolae Hâncu, elevii au reconstituit meniul unei zile, învăţând ce preparate trebuie să consume la fiecare masă, ce alimente trebuie să evite, cum trebuie să aleagă corect produsele disponibile în magazine şi ce presupune un stil de viaţă sănătos.

Programul „Ora de nutriţie” va continua până la sfârşitul anului şi în alte şcoli din Bucureşti şi din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.