Don Quijote_Opera Comica (1)Aţi auzit de eroul hispanic care într-o bună zi s-a hotărât să plece la drum ca să reînvie idealurile pierdute ale cavalerismului, l-a luat drept ajutor de drum pe Sancho Panza şi s-a luptat cu morile de vânt visând la iubirea platonică pentru Dulcineea? Ei bine, legendarul Don Quijote, personaj central al romanului votat în anul 2002 de o sută de scriitori din 54 de ţări ale lumii ca fiind cea mai bună carte scrisă vreodată, poposeşte în luna februarie pe scena Operei Comice pentru Copii!

Celebrul roman spaniol semnat de Miguel de Cervantes Saavedra a fost transformat într-un balet a cărui muzică plină de viaţă, cu ritm de castaniete ce evocă evantaie şi fuste cu volane colorate, a fost concepută de compozitorul austriac Ludwig Minkus. Aventurile pline de umor ale exoticului personaj Don Quijote vă aşteaptă în zilele de luni (10, 17, 24 februarie) şi de marţi (11, 18, 25 februarie), de la orele 11.00 şi 13.00 (două reprezentaţii în aceeaşi zi).

Spectacolul de balet de pe scena  Operei Comice pentru Copii poartă semnătură regizorală şi coregrafică a lui MIHAI BABUŞKA, artist a cărui carieră a fost puternic marcată de activitatea sa ca balerin, coregraf sau director al companiei de balet în cadrul Operei Naţionale Bucureşti şi care a dansat în toate rolurile majore ale baletului clasic pe scene din ţară şi străinătate, dedicându-se ulterior coregrafiei.

Pentru mai multe detalii consultaţi site-ul operacomica.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.