scoliPrimarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, i-a avertizat pe directorii unităţilor de învăţământ din oraş că îşi vor pierde funcţiile dacă vor mai fi solicitaţi bani sau bunuri părinţilor, el spunând că le-a atras atenţia în mai multe rânduri cu privire la încetarea unor astfel de practici.

Avertismentul a fost lansat de primarul din Vaslui după ce în ultima perioadă a crescut numărul sesizărilor din partea părinţilor care susţin că sunt obligaţi să cumpere diverse materiale pentru unităţile de învăţământ, cum ar fi bănci, videoproiectoare, perdele, hârtie igienică, săpun sau şerveţele, informează Mediafax.

Primarul Vasile Pavăl susţine că le-a atras atenţia în mai multe rânduri directorilor unităţilor de învăţământ să solicite, prin referate, orice bun necesar pentru funcţionarea corespunzătoare a grădiniţelor sau şcolilor din municipiu.

Primarul a avertizat că se va ajunge la destituirea directorilor unităţilor de învăţământ unde cadrele didactice vor mai solicita diverse bunuri sau bani de la părinţi. Conform reprezentanţilor Primăriei Vaslui, chletuielile municipalităţii pentru funcţionarea unităţilor de învăţământ din municipiu se ridică la aproximativ cinci milioane de lei anual.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a anunţat, joi, că declanşat o anchetă în toate cele 160 de şcoli cu personalitate juridică din judeţul Vaslui privind colectarea de bani de la elevi pentru diverse achiziţii, controalele fiind făcute în urma unor reclamaţii ale părinţilor privind fondul clasei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.