Un orfan din Moldova, ambasadorul copiilor la Vatican

papa-francisc-ghimpele1Vasilică, un băieţel orfan adăpostit de centrul de plasament pentru copii „Regina Pacis“ din Chişinău, îl va saluta personal pe Papa Francisc la Vatican, pe 4 septembrie, anunţă Dieceza de Chişinău, citat de adevarul.ro

Ca şi mulţi alţi copii din Europa, el i-a expediat în această primăvară o scrisoare Suveranului Pontif, în care i-a povestit destinul său tragic şi l-a rugat să-i trimită o poză. Mesajul băiatului din Moldova a impresionat cel mai mult, de aceea el a fost ales să-i înmâneze Papei o carte în care au fost adunate toate scrisorile.

Astfel, el va deveni ambasadorul copiilor din toată Europa la Vatican. Istoria acestui copil este foarte tristă. El a ajuns împreună cu sora lui, Maria, la centrul de plasament după ce mama lor a fost omorâtă chiar de fraţii ei. Până atunci fraţii au trăit în sărăcie, frig şi mizerie. În apartamentul lor din comuna Grătieşti nu era nici apă, nici căldură, nici gaz.

Mama lor avea patima beţiei şi îi lăsa singuri săptămâni întregi. În plus, ei erau bătuţi de fratele mamei, care locuia în acelaşi apartament. Micuţii au supravieţuit mai mult din mila vecinilor.

 

 

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *