Eliberarea documentelor medicale pentru inscrierea copiilor in colectivitati este gratuita | |

Eliberarea documentelor medicale pentru inscrierea copiilor in colectivitati este gratuita

Share Button

document medicalAnalizele necesare pentru înscrierea copiilor în colectivităţi sunt efectuate gratuit, iar medicii de familie eliberează documentele necesare fără taxă, a anunţat, marţi, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Potrivit CNAS, eliberarea documentelor medicale pentru copii se face gratuit de către medicii de familie, în conformitate cu prevederile legale ale Contractului-Cadru şi normelor de aplicare ale acestuia.

“Chiar dacă părinţii nu sunt asiguraţi, copiii până la 18 ani beneficiază în mod gratuit de documentele menţionate. Şi tinerii cu vârste între 18 ani şi 26 de ani, care sunt elevi sau absolvenţi de liceu, până la începerea anului universitar (dar nu mai mult de trei luni), ucenici sau studenţi şi nu realizează venituri din muncă, au dreptul la aceste analize gratuite”, a se arată într-un comunicat de presă.

Analizele necesare pentru înscrierea copiilor în colectivitate sunt efectuate pe baza biletului de trimitere emis de medicul de familie, a precizat sursa citată.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *