Shakespeare School Essay Competition s-a bucurat de o mare popularitate în rândul tinerilor, atingând un record al înscrierilor din ultimii ani. Competiția dedicată elevilor de gimnaziu și liceu din toată România, aflată la cea de-a 15-a ediție, și-a propus să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovație, originalitatea și să motiveze tinerii să își perfecționeze limba engleză.

Număr record de participanți din toate județele țării

Anul acesta, peste 9.890 de participanți s-au întrecut în creativitate și originalitate la Shakespeare School Essay Competition, cel mai mare Concurs Național de creație în Limba Engleză. Copii și tineri din toată țara și-au pus în valoare potențialul creativ și cunoștințele în limba engleză.

Într-o lume în care inteligența artificială ia din ce în ce mai mult avânt, jurizarea eseurilor nu a fost un proces simplu. Criteriile de departajare care au ajutat juriul să aleagă câștigătorii cei mai talentați au fost originalitatea, vocabularul dar și corectitudinea exprimării.

Capitala fost, din nou, orașul cu cei mai mulți elevi înscriși în concurs, motiv pentru care Trofeul Excelenței a revenit și de data aceasta Inspectoratului Școlar al Municipiului București – 1096 elevi, urmat de județele Prahova – 454 elevi și Iași – 376 înscriși.

Limba Engleză deschide oportunități

Concursul a fost organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație – entitate non-profit care susține copiii și tinerii talentați din România, motivându-i să atingă performanțe deosebite și să își valorifice la maxim potențialul creativ. „Limba engleză deschide oportunități” – este motto-ul Asociației, pentru că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes.

Partenerii principali ai competiției au fost Shakespeare School, Mirunette Education, Cambridge University Press & Assessment, British Council și Fischer International.  Competiția a fost sustinuta de Inspectoratul Școlar al Municipiului București și de 35 de Inspectorate Școlare Județene.

„An de an, la Shakespeare School, ne propunem să oferim tuturor copiilor și tinerilor posibilitatea de a-și pune în valoare potențialul unic, de a-și cultiva creativitatea și de a fi ei înșiși. Ediția a 15-a a celui mai mare Concurs Național de creație în Limba Engleză ne-a demonstrat încă o dată că fiecare copil se naște cu imaginație, iar noi, profesorii și părinții, putem sprijini dezvoltarea acesteia încă de la o vârstă fragedă.

 Felicitări tuturor participanților! Sunteți modele de inspirație pentru ceilalți și vă aplaud talentul și perseverența. Vă încurajez să continuați să explorați lumea Limbii Engleze și să vă dezvoltați abilitățile de exprimare și gândire critică. Shakespeare School Essay Competition 2023 a fost o experiență minunată și suntem mândri de fiecare dintre voi”, spune Adriana Alionte, fondatoarea Shakespeare School.

Tema competiției

Tema concursului de eseuri de anul acesta a fost “Change ONE thing that you don’t like about our world!”, iar competiția s-a desfășurat pe două categorii de vârstă, 11-14 ani și 15-19 ani. În eseurile lor, copiii și tinerii au fost încurajați să scrie despre ce ar dori să schimbe la lumea noastră, iar ideile au fost dintre cele mai diversificate.

Premii pentru elevi și profesori 

Finaliștii au primit numeroase premii, iar Marii Câștigători de la fiecare categorie de vârstă au fost premiați fiecare cu câte o TABĂRĂ DE ENGLEZĂ ÎN MAREA BRITANIE, unde își vor putea pune în valoare și mai mult abilitățile de comunicare în Limba Engleză! Nu am uitat nici de ceilalți finaliști, care au fost premiați cu rechizite, cărți, cursuri de Limba Engleză la Shakespeare School și înscrieri gratuite la examene Cambridge.

Toți cei care au intrat în Concursul Național de Creație în Limba Engleză au primit o Diplomă de Participare, pe care o pot folosi pentru a-și completa portofoliul educațional. Profesorii cu cei mai mulți concurenți înscriși au primit un curs online de dezvoltare profesională oferit de Cambridge University Press & Assessment și un „Certificat de Excelență” din partea Shakespeare School, iar toți profesorii de limba engleză din partea cărora s-au înscris minimum 10 participanți la Shakespeare School Essay Competition 2023, au primit un „Certificat de Merit”.

Împreună, dezvoltăm campioni la creativitate și la limba engleză!

Shakespeare School Essay Competition este un proiect național, cu participare GRATUITĂ, deschis tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 11 și 19 ani (clasele V-VIII și IX-XII). Concursul este organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație, în parteneriat cu Shakespeare School și se adresează tuturor elevilor din România, pasionați de limba engleză și cu real talent la scris.

Sponsor principal: Shakespeare School – Centru de Învățare a Limbii Engleze

Sponsori: Mirunette Education, British Council, Cambridge University Press & Assessment, Fischer International.

Parteneri media: 4Career, Chic-Elite.ro, Edumanager.ro, Financial Market, Gazeta de Sud, Jurnalul de Afaceri, KidsNews.ro, Mesagerul de Covasna, Modern Dads, Modern Family, News Buzău, Newsar, Opera Comică pentru Copii, Radio Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Radio Sud, Radio Trinitas, România Pozitivă, SfatulPărinților.ro, Spot Media, Știri pentru Copii, SuntPărinte.ro, Teen Press.

Parteneri educaționali: Bucharest English Teachers’ Association – BETA, Cluj English Teachers’ Association, Consiliul Elevilor, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și 35 de Inspectorate Școlare Județene, Moldavian Association of Teachers of English, Romanian Association of Teachers of English, Timișoara English Teachers’ Association.

Organizator: Asociația Shakespeare School pentru Educație

Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în anul 2011, este o organizație non-profit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză. Printre proiectele Asociației se numără concursuri de creație, campanii în licee privind certificările internaționale, cât și cursuri de engleză predate de voluntari copiilor din centrele sociale partenere din București și alte orașe ale țării. Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociația Shakespeare School pentru Educație își propune să stimuleze gândirea creativă și să motiveze tinerii din întreaga țară să își perfecționeze cunoștințele de limba engleză.