luni, septembrie 25, 2023
AcasăEvenimenteA mai rămas mai puțin de o zi până la evenimentul „Noapte...

A mai rămas mai puțin de o zi până la evenimentul „Noapte albă pentru zile negre”, organizat de Crucea Roșie Română

Doar o zi ne mai desparte de evenimentul maraton „Noapte albă pentru zile negre“, organizat de Crucea Roșie Română în perioada 1-2 iulie, în Parcul Mogoșoaia, cu ocazia aniversării a 147 de ani de activitate.

În timpul zilei, sâmbătă în intervalul orar 10:00 – 18:00 și duminică în intervalul orar 10:00 – 16:00, se vor desfășura ateliere educative și activități pentru copii, simulări de prim ajutor din oră în oră, iar doritorii vor primi sfaturi și vor participa la demonstrații salvatoare de viață. Publicul va fi familiarizat cu toate funcțiunile, logistica și expertiza pe care Crucea Roșie Română le are și la care apelează atunci când este nevoie să intervină de urgență pentru a salva vieți.

DCIM100MEDIADJI_0053.JPG

Atelierele sunt interactive și acoperă diverse zone de interes pentru adulți și copii, de la educație pentru sănătate până la drept umanitar internațional, fiind concepute astfel încât să ofere informații utile și ușor accesibile. Roata imunizării te învață cum funcționează sistemul imunitar, twisterul vieții sănătoase îți arată care sunt viciile care te pot scoate din joc, atelierul Banca de alimente te ajută să înțelegi de ce anume au nevoie familiile din medii defavorizate, Escape Room-ul de tip labirint îți oferă o lecție despre importanța emblemei de Cruce Roșie în situații-limită, iar lista de activități este mult mai lungă. Participarea la toate activitățile din timpul zilei este gratuită.

Zilele de 1-2 iulie înseamnă pentru noi mai mult decât un eveniment aniversar. Înseamnă un prilej deosebit de a face cunoscută și accesibilă publicului însăși misiunea organizației noastre. Ne dorim ca aceste zile să reflecte valorile care definesc cei 147 de ani de Cruce Roșie în România, angajamentul nostru constant pentru umanitate și, mai ales, mobilizarea de forțe exemplară necesară în cazul unei catastrofe, pentru ca oamenii să înțeleagă cât este de important să fie pregătiți și să acționeze corect și solidar într-o astfel de situație nedorită. Este mai mult decât o tabără de informare și de pregătire, este o lecție de viață, la care ne dorim să avem alături un număr cât mai mare de familii, tineri și copii dornici să descopere activitatea noastră umanitară și să ducă Binele mai departe“, a declarat dl. Ioan-Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

În timpul nopții, participanții care s-au înscris vor putea să rămână în corturi de campanie, având la dispoziție un kit de supraviețuire. Astfel, cei care își doresc să trăiască până la capăt experiența, emoțiile și provocările unei nopți sub cerul liber, în cel mai autentic mod, pot petrece o noapte într-un cort de campanie.

PROGRAMUL COMPLET AL ATELIERELOR

Ateliere Educație pentru sănătate:

  • Roata imunizării – totul despre sistemul imunitar
  • Vacciniști vs Antivacciniști: cu participanți cu vârste între 12-18 ani.
  • Twisterul vieții sănătoase: „Pe ce va pica săgeata? Pe un stil de viață sănătos sau pe un viciu care te va scoate din joc?”
  • Atelier interactiv Banca de Alimente – adulți. Cu recomandări pentru organizarea listei de cumpăraturi, dar și cu informații despre persoanele din mediile defavorizate care au nevoie în mod constant de alimente.
  • Atelier interactiv Banca de alimente – copii, unde vor învăța cum să facă o listă de cumpărături, dar și cum să ajute comunitățile defavorizate.
  • Farfuria sănătoasă, un atelier la care cei mici vor primi informații despre stilul de viață sănătos. Vârsta maximă de participare – 12 ani.
  • Mini plantare. Un atelier la care participanții vor învăța cum își pot amenaja propria grădină.

Atelier Restabilirea legăturilor de familie

 Atelier de Prim Ajutor (din oră în oră) –  în cadrul căruia vor avea loc diferite demonstrații cu manevre de prim ajutor.

Atelier Emblemă și Drept Umanitar Internațional – cei mici vor primi informații utile și se vor familiariza cu emblemele Crucii Roșii.

Atelier Fundraising – în cadrul căruia copiii vor afla cum își pot ajuta semenii, cum să facă economii. Totodată, vor putea participa la concursuri cu premii.

Atelier Psihosocial – se va desfășura la cortul de Suport Psihosocial, unde participanții vor afla cum să facă față emoțiilor intense și unde ar putea să solicite ajutor după un eveniment marcant.

Atelier Logistică – unde participanții se vor familiariza cu utilizarea echipamentelor și a materialelor destinate intervențiilor de urgență.

Atelier Treasure Hunt – unde participanții vor primi diferite provocări, cu indicii de-a lungul unui traseu, pe care vor trebui să le găsească. Aventura va avea loc pe data de 1 iulie în intervalul 17:00-18:00, iar pe 2 iulie în intervalul orar 12.00-13.00, cu înscriere în prealabil și minimum 2 echipe înscrise.

Atelier Dezastre – în cadrul atelierului, micii vizitatori vor învăța ce să facă în caz de dezastre, dar și cum își pot forma o trusă de supraviețuire.

Mai multe detalii despre acest eveniment se găsesc pe http://noaptealba.crucearosie.ro. Cei care nu pot participa, dar doresc să susțină activitățile, pot contribui cu o donație pentru victimele dezastrelor, pe site-ul Crucii Roșii Române.

Parteneri media: PRO TV, KISS FM, Psychologies, Revista CARIERE, Itsy Bitsy.

Mulțumim pentru sprijin Primăriei Mogoșoaia și Filialei de Cruce Roșie Ilfov.

În fiecare zi, de 147 de ani, Crucea Roșie Română este prezentă cu devotament și implicare în comunități și dezvoltă necontenit proiecte umanitare, dedicate celor mai vulnerabili dintre semenii noștri, contribuind în toate formele la alinarea suferinței lor, protejându-le sănătatea și viața.

În slujba binelui, cerul este limita!

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentanțe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 624 de subfiliale și 399 comisii. 8 928 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române.

Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

Semnatarii actului de înființare al Crucii Roșii Române la 4 iulie 1876 au fost Prințul Dimitrie Ghica, Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza si Carol Davila. Nume sonore ale istoriei și culturii române – Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoraș Dinicu, Cella Delavrancea – au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferințelor celor mai vulnerabile persoane.

 

ARTICOLE SIMILARE

Terasa The Garden Colosseum Mall devine pentru 4 weekend-uri locul de distracție și petrecere a serilor de vară

Colosseum Mall anunță că dă startul seriei de evenimente tematice organizate pe terasa The Garden, 4 weekend-uri consecutiv. Astfel, cei care vor rămâne în...

Pe 25 iulie începe ediția a VIII-a a Boovie, festivalul internațional de book-trailere, cu un număr record de peste 5.500 de participanți

Boovie, festivalul internațional de book-trailere realizate de elevi de gimnaziu și liceu, are loc anul acesta la Brașov, în perioada 25-28 iulie, sub tema...

 Până pe 30 iulie, MAMBricolaj oferă promoții estivale și transport gratuit la achiziții de cel puțin 2.500 de lei

MAMBricolaj, lanț românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), derulează, până pe...

Un start-up din Cluj își propune să ofere 500 de cărți personalizate copiilor de la sate!

My Secret Land, un start-up clujean care realizează cărți personalizate pentru copii, dorește să ofere copiilor de la sate șansa de a avea cărți...

Vaccinarea copiilor dă semne de redresare după încetinirea cauzată de COVID-19

La nivel mondial, serviciile de vaccinare au reușit să imunizeze în 2022 cu patru milioane mai mulți copii decât în anul precedent, în urma...

British Council a lansat o nouă platformă de pregătire pentru testul IELTS

British Council IELTS anunță lansarea unui serviciu nou, IELTS Ready: Premium, care oferă sprijin inovativ celor care se pregătesc să susțină un test IELTS...

Cât de periculoasă e ”banana”, distracția preferată a românilor la mare: La viteza la care aceasta de deplasează, e ca și cum ne lovim...

Vara, când ne bucurăm de vacanță și ne relaxăm la malul mării, este important să fim conștienți de riscurile de accidentare care pot apărea...

Shakespeare School Essay Competition, ediția #15. Peste 9.890 de copii și tineri s-au întrecut în creativitate și originalitate

 Shakespeare School Essay Competition s-a bucurat de o mare popularitate în rândul tinerilor, atingând un record al înscrierilor din ultimii ani. Competiția dedicată elevilor de...

“Indiana Jones and the Dial of Destiny/ Indiana Jones și Cadranul Destinului”, aventura finală a unui erou ce sfidează trecerea timpului

De la apreciatul scriitor-regizor James Mangold vine ultimul capitol din saga unuia dintre cei mai mari eroi din istoria cinematografiei: Indiana Jones.  “Indiana Jones...

Art Safari Love Edition se deschide din 30 iunie! Capodopere cu și despre dragoste de la National Portrait Gallery din Londra, în premieră la...

 Cel mai hot eveniment al verii, Art Safari Love Edition, prezintă Love Stories, cu peste 100 de capodopere de Andy Warhol, Man Ray,...

Până pe 28 august, MAMBricolaj oferă 3 vacanțe MAMrelaxat clienților cu bonuri de cel puțin 250 de lei

   MAMBricolaj, lanț românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), oferă clienților care...

Nestlé lansează cea de-a 6-a ediție a programului de internship de vară plătit pentru studenți și absolvenți

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, se pregătește să primească luni, 3 iulie, 50 de studenți și absolvenți...

EXPOZIȚIE DE FLUTURI EXOTICI VII LA ANTIPA

Credeai că verde și roz nu arată bine împreună? Natura te contrazice! Vino să descoperi combinații de culori și modele neobișnuite în expoziția de...

Farmec lansează Gerovital Kids, o gamă variată de îngrijire a pielii copiilor și bebelușilor

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, se extinde pe nișa produselor dedicate îngrijirii copiilor și lansează Gerovital Kids, o gamă completă de...

O viață sănătoasă începe din copilărie. Șapte medici oferă informații prețioase despre obiceiurile sănătoase pe care copiii ar trebui să le deprindă 

Obiceiurile sănătoase învățate încă din copilărie joacă un rol crucial în menținerea sănătății pe termen lung și în îmbunătățirea calității vieții. Potrivit specialiștilor, copiii...

Noapte albă pentru zile negre – vino să afli de la Crucea Roșie Română ce trebuie făcut în cazul unui dezastru

În perioada 1-2 iulie, cu ocazia aniversării a 147 de ani de activitate, Crucea Roșie Română organizează în Parcul Mogoșoaia evenimentul maraton „Noapte albă...

Locurile pentru ”Grădiniţa de vară” vor fi suplimentate

Locurile pentru programul "Grădiniţa de vară" vor fi suplimentate a anunțat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, la finalul ședinței de Guvern, motivând decizia prin faptul...

Criza climatică, un subiect care îi preocupă pe părinți

Criza climatică pare să reprezinte un subiect care îi preocupă pe părinți și îi determină să își remodeleze viața și obiceiurile de cumpărare.Potrivit unui...

Avertisment în privința siropului de tuse

După ce mai mult de 300 de copii au murit în urma ingestiei de sirop de tuse, în unele țări cu nivel scăzut de...

Continuă campania de ecologizare „Și naturii îi e greu să se lase de fumat”. Voluntarii de la “Colorăm Zâmbete” participă la acțiuni de colectare...

Protejarea mediului este esențială pentru a asigura un viitor durabil generațiilor viitoare. Vulcan Value Centre continuă inițiativa #ResponsiblyTogether sub umbrela campaniei „Și naturii îi...

Școala de Vară 2023 la Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să pășească în fascinanta lume...

Cât de periculoasă este minimalizarea gravității infecției cu virus varicelos

Medicul Mihai Cariu atrage atenția în privința abordării iresponsabile a modului în care este tratat un copil bolnav de varicelă și avertizează: ”Mesaj practic...

Dino Parc Râșnov sărbătorește 8 ani de la deschidere cu numeroase jocuri, concursuri și premii pentru cei mici

Dino Parc Râșnov aniversează 8 ani de la deschidere în weekend-ul 17 - 18 iunie 2023, printr-o serie de activități, jocuri și concursuri cu...

Spitalele, hotelurile și zonele de agrement vor avea acces la cafea premium de la Starbucks, preparată cu apă de la Cumpăna

Nestlé Professional, expertul Nestlé în domeniul consumului în afara casei ce oferă soluții personalizate de băuturi calde și reci pe bază de cafea și...

30% dintre români optează regulat pentru produse pe bază de plante în alimentația lor, iar 10% dintre aceștia consumă produse pe bază de plante...

Danone România anunță noi rezultate cu privire la studiul despre interesul și comportamentul de consum al românilor, în privința produselor pe bază de plante...

Ce a schimbat Ministerul Educației în calendarul activităților specifice de final de an școlar pentru clasele a VIII-a, a XII-a zi, a XIII-a seral...

Ministerul Educației anunță că în contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar a fost nevoit să adapteze calendarul activităților specifice de final de an școlar,...

Festivalul de artă „Film în Sat”, imaginat de actorul Cuzin Toma, debutează în 2023 la Islaz

Festivalul de artă „Film în sat” revine în 2023 cu și mai multe ediții în toată țara! Proiectul cultural imaginat de actorul Cuzin Toma...

Programul Național Cantus Mundi anunță înscrierile la Școala de Vară

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” prin Programul Național Cantus Mundi lansează înscrierile la Școala de Vară Cantus Mundi, Ediția 2023.A cincea...

Ultima săptămână la București a expoziției „ASCULTĂ” a Muzeului Copilăriei în Vreme de Război

Expoziția „Ascultă” a faimosului muzeu din Sarajevo, War Childhood Museum / Muzeul Copilăriei în Vreme de Război, mai poate fi văzută până pe 11...

Studiu: Ce își doresc părinții români pentru copiii lor și care sunt cele mai mari temeri?

”Sănătate, că-i mai bună decât toate” pare a fi o expresie care să reprezinte realitatea din familiile din România, după cum o arată un...

Ultimele stiri

Cele mai citite