Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a premiat miercuri, la Palatul Parlamentului, cele 90 de unităţi de învăţământ preuniversitar câştigătoare la a XVII-a ediţie a Competiţiei Naţionale “Şcoala Europeană”.

Un număr de 131 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din Municipiul Bucureşti s-au înscris la această ediţie.

Primele locuri au fost ocupate de Şcoala Gimnazială ‘George Vâlsan’ din Amara (cu 196 de puncte), Liceul de Arte ‘Ionel Perlea’ din Slobozia (cu 195 de puncte), Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava (cu 193 de puncte), Colegiul Tehnic ‘Laţcu Vodă’ Siret (191 de puncte) şi Şcoala Gimnazială ‘Constantin Parfene’ din Vaslui (190 de puncte).

Şcolile câştigătoare primesc alături de certificatul “Şcoală Europeană” şi o sumă de 5.000 lei care va putea fi folosită pentru dotări.

Certificatul “Şcoala Europeană” este valabil trei ani, apoi unitatea de învăţământ va trebui să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Pentru ediţia din acest an au fost luate în considerare activităţile şi proiectele desfăşurate în perioada septembrie 2019 – iulie 2022.

Prin această iniţiativă, care a fost lansată în anul 2004, Ministerul Educaţiei încurajează şi motivează participarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale şi contribuie la dezvoltarea mobilităţii internaţionale şi la schimbul intercultural.

În total, la cele 17 ediţii ale competiţiei naţionale “Şcoala Europeană” au participat 2.290 de unităţi de învăţământ din ţară, 952 dintre acestea primind certificatul şi trofeul.