Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că este îngrijorător că la examenul de bacalaureat se înscriu tot mai puțini elevi, având în vedere că la sesiunea care a început, luni, sunt înscriși cu 30.000 de candidați mai puțin decât acum doi ani.

“Este îngrijorător acest trend descrescător”, a spus ministrul. El consideră că sunt două motive din cauza cărora a scăzut numărul tinerilor care susțin bacalaureatul. Primul ar fi acela că unii elevi nu au reușit să promoveze clasa terminală, astfel încât să se poată înscrie la examenul de bacalaureat, iar cel de-al doilea motiv se referă la faptul că sunt și elevi care, în doi ani de criză sanitară, au abandonat studiile.

Examenul de bacalaureat a început luni, cu proba proba orală la Limba română. După doi ani de pauză, din cauza pandemiei, au fost reluate competențele lingvistice. Numărul candidaților la examenul de maturitate este însă tot mai mic, de la an la an. La sesiunea din această vară, s-au înscris peste 126.000 de elevi de liceu, cu aproape 30.000 mai puțini decât în 2020.

Pe 20 iunie vor începe examenele scrise, care se vor încheia pe 23 iunie.