Primăria Municipiului București a demarat sesiunile de informare privind învățământul profesional dual pentru elevii bucureșteni ai claselor a VIII-a din peste 118 unități de învățământ ale Capitalei!

Astfel, în perioada 2-12 mai, în cadrul orelor de dirigenție, trainerii PROEDUS prezintă oferta școlară a sistemului de învățământ profesional – dual din București, împreună cu avantajele și oportunitățile de carieră pe care le au elevii ce vor opta pentru această formă de învățământ.

“Suntem alături de elevi și de companii, susținând integrarea cererii de forță de muncă a operatorilor economici în oferta de formare inițială a absolvenților învățământului gimnazial”, spune Liliana Toderiuc Fedorca, directorul Direcției Cultură Învățământ Turism.

Campania de informare a învățământului profesional – dual din Municipiului București este parte integrantă din proiectul „Școala Profesională Metropolitană în sistem dual”, inițiat de Primăria Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism și implementat de Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – Proedus.

“Îndrăgostește-te de meseria ta!” reprezintă îndemnul pe care îl adresăm în continuare, după ce elevii și părinții au beneficiat în luna aprilie de informații extrem de utile în cadrul Târgului de Meserii, organizat de PMB la Circul Metropolitan București, precum și de vizite la agenții economici, potențialii angajatori la finalizarea studiilor.