Tablă interactivă cu diagonala de 216 cm, 4K și cameră de videoconferință cu telecomandă vor fi echipamente obligatorii în standardele de echipare a oricărei clase, laboratoarele de informatică vor avea calculatoare pentru fiecare elev, iar SmartLab-urile vor fi dotate cu imprimante 3D, scanere 3D și ochelari de realitate virtuală, potrivit Ordinului ministrului Educației pentru aprobarea standardelor de echipare a unităților de învățământ preuniversitar cu echipamente tehnologice, publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, echipalentele obligatorii dintr-o sală de clasă sunt tabla interactivă de 85 de inch, echivalentul a 216 centimetri, dar și camera pentru videoconferință.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, fiecare sală din România să fie echipată cu tablă inteligentă cu ecran tactil, care să substituie creta și tablele clasice până în 2026, cu 360 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), este obiectivul Ministerului Educației.

Mai multe detalii referitoare la echipamentele necesare în unitățile de învățământ preuniversitar pot fi găsite în ORDIN