Muzeul Național Cotroceni revine în anul 2022 cu cea de-a III-a ediție a proiectului Cotroceni Creativ Junior. Concursul de arte vizuale din acest an celebrează Centenarul Încoronării și propune elevilor din ciclul gimnazial și liceal să transpună, în lucrări de artă grafică, viziunea lor despre evenimentele ce au avut loc în anul 1922, când cei doi suverani ai țării, Ferdinand și Maria, au fost încoronați ca regi ai României Mari. Participanții au misiunea de a identifica momente, evenimente, spații, personalități cheie ale încoronării și de a le reduce la nivel de simbol în lucrările lor.

Lucrările înscrise în concurs vor fi evaluate de 4 jurați: Marieta Besu, artist și profesor la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“, Ana-Maria Ludatșer, director general al Muzeului Național Cotroceni, Ana Maria Gălățeanu, artist plastic, pedagog de arte vizuale și ilustrator și Mihai Zgondoiu, artist și curator.
Expoziția va fi alcătuită din două secțiuni: Mici artiști (formată din elevii din învățământul gimnazial) și Tineri artiști (formată din elevii din învățământul liceal). Primele 5 lucrări din cadrul fiecărei secțiuni vor fi premiate cu câte 400 de lei. Alte 14 lucrări (câte 7 din fiecare secțiune) vor intra în expoziție, în categoria Artiști de urmărit.

Calendarul proiectului:
6 aprilie: lansarea concursului
6 aprilie – 6 mai: perioada de înscriere online, prin formularul de concurs
1 iunie: lansarea expoziției

Mai multe detalii despre concurs în Regulament şi Brief