Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a vizitat, sâmbătă, centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor, unde funcționează 15 cabinete, din care două sunt dedicate copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

Ministrul Sănătății a discutat cu cei mici, cu părinții lor și cu personalul din centru. Copiii i-au spus că vor să se joace cu prietenii lor și să își îmbrățișeze bunicii fără teamă. În plus, își doresc ca grădinițele și școlile să nu se mai închidă.

“Sunt câteva mii de copii vaccinați în toată tara. La acest centru au venit în jur de 200. În primul rând, recomand vaccinarea copiilor care au afecțiuni cronice, ei au un risc de a face forme care duc la complicații. Bineînțeles, toți ceilalți părinți care doresc să facă acest lucru sunt așteptați cu cei mici în centrele de vaccinare”, a spus ministrul.

Alexandru Rafila a subliniat că pentru a veni în întâmpinarea părinţilor, a fost pus la dispoziția tuturor un material legat de vaccinarea celor mici. Este un material realizat de pediatri care au îngrijit foarte mulți copii infectați cu SARS-CoV-2 în această perioadă şi răspunde la cele mai importante întrebări. Documentul poate fi găsit pe site-ul Ministerului Sănătății.

În cadrul vizitei, ministrul Sănătății a subliniat că “Vaccinarea este esențială în prevenirea formelor clinice severe ale infecției cu SARS-CoV-2. Mă bucur că la nivelul CNCAV s-a luat decizia de schimbare a strategiei de vaccinare, astfel încât să se ajungă la categoriile vulnerabile. Important e să trecem de acest val care cred că va fi ultimul important din punct de vedere al sănătății publice.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.