În luna decembrie, singurele evenimente la care publicul mai poate găsi bilete sunt proiecțiile de film programate în Sala Mare, astfel: „Frozen” (11 decembrie, ora 10, dublat) și „Frumoasa și bestia” (11 decembrie, ora 12, dublat). Mai mult, pe 18 și 19 decembrie, instituția din Calea Giulești nr. 16 a pregătit un maraton de filme tematice – pe 18 decembrie, pelicule cu super-eroi, iar pe 19 decembrie, filme de Crăciun. Biletele au în continuare un preț promoțional, de 10 lei pentru două persoane.

Maratonul filmelor cu super-eroi include următoarele titluri: ora 10: „Batman vs Superman: Dawn of Justice” (2016); ora 13: „Wonder Woman” (2017); ora 16: „Aquaman” (2018); ora 19: „Justice League” 2017).

Maratonul filmelor de Crăciun include următoarele titluri: ora 10: „A Christmas Carol” (2009), ora 12: „The Polar Express” (2004), ora 14: „Nine Dog Christmas” (2005), ora 15:30: „Four Christmases” (2008).

Biletele sunt disponibile pe platforma bilete.ro. Conform dispozițiilor legale în vigoare, Opera Comică pentru Copii continuă activitatea cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, dacă toți participanții peste 12 ani sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. De asemenea, este obligatorie purtarea măștii de protecție.

Copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani sunt exceptați de la îndeplinirea condițiilor de mai sus pentru participarea la activitățile menționate.

Cel mai așteptat titlu la final de an, spectacolul „Poveste de Crăciun”, se joacă anul acesta cu casa închisă, pe 21, 22 și 23 decembrie. „Vom călători pe multe meridiane de pe întinsul globului. Dorim să arătăm că Sărbătoarea Nașterii Domnului este pretutindeni miraculoasă și diversă. Iar în acest context, Crăciunul românilor are ceva cu totul special: minunate obiceiuri și nenumărate colinde melodioase, care ne vor umple sufletul de har și credință. Știați că românii au cele mai multe colinde dintre popoarele lumii?”, a declarat regizorul Cristian Mihăilescu.
Baletul „Spărgătorul de Nuci”, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, constituie o altă bucurie oferită spectatorilor doar în ultima lună a anului. Pentru că biletele pentru cele 7 reprezentații programate sunt epuizate, OCC oferă în premieră posibilitatea de a viziona transmisiunea în direct din Sala Mare a baletului „Spărgătorul de Nuci” ONLINE, pe 15 decembrie, de la ora 19, pe platforma Streamerse (streamerse.net/event/spargatorul-de-nuci). După transmisiunea live, spectacolul va fi disponibil până la finalul anului. Biletul costă 25 de lei și permite vizionarea nelimitată după achiziție.
Atelierele și Magazinul OCC, în decembrie la Classical Christmas Market
În perioada 3-31 decembrie, Magazinul și Atelierele OCC funcționează și în cadrul Classical Christmas Market. Aflat la prima ediție, evenimentul este organizat de Opera Națională București și Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și este primul Târg de Crăciun din România care pune în valoare, în exclusivitate, muzica clasică a sărbătorilor de iarnă. „Classical Christmas Market” se desfășoară în aer liber, pe Esplanada Operei Naționale din centrul Bucureștiului (Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 70-72), în intervalul orar 10-21. Aici, publicul se poate bucura de scena specială a colindătorilor, de Atelierele Spiridușilor și de workshopuri pentru cei mici, de zboruri uimitoare cu sania VR, plimbări cu Express-ul OCC, dar și cu trăsura cu cai, de tradiționalele căsuțe cu bunătăți de sărbători și multe alte surprize, toate însoțite de multă muzică bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.