Un profesor din Texas a nominalizat-o în acest an pe profesoara de limba și literatura română de la Școala Oltea Domana Mirela Tanc la Oscarul din Educație, potrivit Bihon.ro.

Chiar dacă a cunoscut recunoașterea și succesul în plan internațional, de această dată profesorul Mirela Tanc ne-a mărturisit că e foarte emoționată . „Sunt onorată să vă anunț că România are un profesor în Top 50 Global Teacher Prize- Oscarul din Educație”, ne-a spus doamna profesoară. Topul poate fi descoperit la link-ul: https://www.globalteacherprize.org/ https://www.globalteacherprize.org/finalists/2021-finalists/ https://www.globalteacherprize.org/person?id=15045 .

„Este un premiu onorant pentru țara noastră cu atât mai mult cu cât am mai avut o singură profesoară în top 50 acum 5 ani, în 2016, Manuela Prajea, azi profesor în SUA. Câștigătorul premiul sau finaliștii din fiecare an au fost anunțați sau felicitați de: Papa Francisc, Stephen Hawking, Prințul William, Prințul Harry, Bill Gattes, Lewis Hamilton, Bear Grils, Hugh Jackman, Stephen Fry, Joe Biden, Bill Clinton, astronautul ESA Thomas Pesquet de pe Stația Spațială Internațională. La ceremonie au fost invitațe personalități din diverse domenii, toți pentru a celebra dascălii din întreaga lume. În cinstea finaliștilor au avut loc concerte: Little Mix, Rita Ora, Liam Payne, au fost invitați actorii Matthew McConaughey, Salma Hayek, Priyanka Chopra, Charlize Theron ”, explică profesorul Mirela Tanc importanța acestui premiu.

Profesorii din Top 50 vin din toate colțurile globului. Ei predau în orașe și sate îndepărtate , dar și în școlile din centrele orașelor, aceștia pledează pentru incluzivitate și pentru drepturile copiilor, integrează migranții în săli de clasă, sunt într-o continuă cursă de dezvoltare a abilităților și într-o competiție cu ei însuși pentru a câștiga încrederea elevilor.

„Toți sunt campioni pentru schimbare și își inspiră studenții și comunitățile din jurul lor ”, explică realizatorii topului.Mirela Tanc a fost numită de către reprezentanţii Microsoft nu doar expert şi trainer, dar şi singurul “Microsoft Educator Spotlight” din Europa Centrală şi de Est.

Mirela Tanc s-a mai numărat printre cei 9 profesori din lume câştigători ai premiului “Global e-Innovation”, oferit de o fundaţie din India, iar în ultimii doi ani a fost nominalizată și la premiul The Global Teacher, un fel de Oscar al profesorilor. A participat la summituri internaționale organizate de Microsoft în Singapore sau Dubai, unde au participat Bill Clinton și Tony Blair.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.