Raport INSP îngrijorător: Peste 80% din cazurile și decesele Covid-19 din ultima săptămână, confirmate la persoane nevaccinate

Majoritatea infectărilor cu Sars-Cov-2 și a deceselor asociate bolii raportate în ultima săptămână au fost confirmate la persoane nevaccinate, potrivit raportului publicat miercuri de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit INSP, în săptămâna 30 august – 5 septembrie, 37,1% din totalul îmbolnăvirilor s-au înregistrat în București, Timiș, Cluj, Satu-Mare și Suceava, iar 80,4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

În privința deceselor, 35,6% din totalul celor raportate în perioada menționată au fost în Călărași, București, Timiș, Constanța și Iași.

Îngrijorător este faptul că 92,8% din decesele Covid-19 din ultima săptămână au fost înregistrate la persoane nevaccinate, iar 5% la persoane vaccinate cu schema incompletă.

Potrivit raportului, de la începutul pandemiei până în prezent, un caz din 77 a fost înregistrat în rândul personalului medical.

86% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 ani, iar 57,4% din total, la bărbați. INSP mai precizează că 94,6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Analiza completă a cazurilor și deceselor Covid-19 din ultima săptămână este disponibilă mai jos si AICI

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *