În acest weekend, 4 – 5 septembrie, sunt așteptați să ia START-ul peste 1.000 de ultramaratoniști înscriși la evenimentul AUTISM24H, în Stațiunea Mamaia. Conferința de presă care anunță maratonul va avea loc joi, 2 septembrie, ora 11:00, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului din str. Vasile Conta nr. 16.

„Au trecut 816 zile de la ultimul eveniment AUTISM24H, am trăit 2 ani de blocaj, însă acum a venit clipa să ne adunăm din nou pe plajă și să alergăm zeci de mii de km pentru cauza copiilor speciali din România” declară Adrian Gemănaru, organizatorul AUTISM24H.

Evenimentului i s-au alăturat în calitate de AMBASADORI și câteva nume uriașe din domeniul sportului: Simona Halep, Gheorghe Hagi, Cristina Neagu, Elisabeta Lipa, Andreea Răducan, Ana-Maria Brânză, Constantina Diță, Alina Dumitru și Carol-Eduard Novak – Ministrul Tineretului și Sportului.

În cadrul conferinței de presă vor fi prezenți pentru a susține cauza evenimentului și doi dintre AMBASADORII evenimentului: Elisabeta Lipa și Constantina Diță.

„Oamenii sunt identici ca fond. Diferențele inevitabile dintre ei nu trebuie să îi limiteze în ambiție, voință și în potențialul de a atinge idealuri. Oricine poate realiza lucruri minunate sub impulsul focului interior, indiferent de limitările pe care condiția fizică sau psihică le ridică uneori ca provocări. De aceea, este important ca toți să primească recunoaștere și sprijin, iar acest eveniment, aflat deja la a șasea ediție, are acest obiectiv și reușește să îl îndeplinească de fiecare dată. Persoanele cu dizabilități au dreptul la integrare în comunitate, au dreptul de a visa și de a-și împlini visurile, iar faptul că peste 2000 de participanți se reunesc în acest scop nobil sub egida AUTISM24H dovedește puterea și importanța solidarității” declară Eduard Novak, Ministrul Tineretului si Sportului, partener al evenimentului.

Printre cele 70 de echipe participante la eveniment se află: Echipa Spitalului Județean Constanța, Brigada 2 Vănători de Munte Sarmizegetusa, Asociația Internațională a Polițiștilor, ISU Olt, Baza 57 Aeriană Mihail Kogâlniceanu, Colegiul Național Mihai Eminescu, Kaufland, Litoralul Românesc, Synevo, Decathlon, Rompetrol și mulți alții.

AUTISM24H: eveniment caritabil

AUTISM24H este un ultramaraton caritabil prin care sunt susținute 16 proiecte destinate copiilor cu nevoi speciale din întreaga țară. Fiecare participant la competiție își donează km alergați pentru a strânge fondurile necesare faptelor bune care urmează să fie îndeplinite.

Cursa Copiilor

În cadrul evenimentului va avea loc și Cursa Copiilor, deschisă celor mai mici participanți, iar aceștia se vor bucura la final, după parcurgerea unui km, de o medalie personalizată pentru acest eveniment și o înghețată. „Prin cei 1.000 de copii prezenți la START ne propunem să promovăm în rândul copiilor dorința de a face mișcare și de a participa la un eveniment umanitar dedicat copiilor speciali” declară Adrian Gemănaru, organizatorul AUTISM24H.

Măsuri de siguranță la AUTISM24H

Pentru a păstra regulile de distanțare socială și pentru a asigura protecția și sănătatea participanților, numărul participanților din echipă a fost redus de la 20 la 15 persoane, iar startul echipelor înscrise în competiție se va da la diferite intervale orare.

Pentru a putea participa în siguranță la eveniment este necesară vaccinarea sau testarea rapidă în ziua evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.