Autoritățile stimulează campania de vaccinare: Persoanele care se vaccinează vor primi un voucher de 100 de lei

Florin Cîțu, premierul României, a anunțat, marți, că s-au luat două măsuri care vor fi implementate pentru stimularea campaniei de vaccinare: acordarea de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează cu schemă completă și o loterie.

„Am fost de acord să începem aceste proiecte-pilot, să vedem cum vor funcționa ele, cu voucherele – cred că sunt de 100 de lei – și o loterie. Deja există un program prin care se pot face astfel de programe, deci la Ministerul Sănătății cel cu voucherele. Cu cel cu loteria cred că va trebui să mergem la Ministerul Economiei”, a declarat premierul, marți, la finalul ședinței de coaliție.

Anterior, Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunțase că se vor oferi bonuri de masă și, de asemenea, se caută posibilitățile tehnice pentru organizarea unor loterii la care să fie înscriși cei care deja s-au vaccinat.

“Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost astfel de programe, am alocat sume pentru medicii de familie, ştiţi foarte bine, acolo sumele n-au fost cheltuite. Atunci, propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic. Dacă sursele vor fi epuizate, vom aloca resurse mai multe. Aştept actul normativ, să fie aprobat în şedinţă de guvern. Cred că o să fie HG. Oamenii se vaccinează şi apoi primesc un voucher în valoare de 100 lei. Loteria încă nu ştim cum va funcţiona. Vor fi alocate resurse şi vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experţii, cei care fac loterii. Ne vom uita la sistemul deja implementat de ANAF – loteria bonurilor fiscale – şi cred că de acolo ne vom inspira”, a explicat şeful Guvernului.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *