Doua adolescente în vârstă de 14, respectiv 15 ani, s-au electrocutat duminică pe un tren de marfă, care era garat în stația Roman. Prima a suferit arsuri pe 2% din suprafața corpului, în timp ce a doua pe mai mult de 40% din suprafața corpului.

In cazul primei fete, prognosticul este unul favorabil, iar la cea de-a doua, medicii sunt rezervați. O a treia fată care era cu ele a scăpat nevătămată. Adolescentele s-au urcat pe tren pentru că doreau sa facă o poză.

Adolescenta în stare mai gravă a fost preluată din Roman și a fost transferată cu elicopterul la Spitalul de Pediatrie ”Sf. Maria” din Iaşi, care are singura clinica de arşi pentru copii, în afara de București.

“Pentru aceste cazuri care se întâmplă cu o frecvenţă nedorită în rândul adolescenţilor şi tinerilor, singura soluţie este prevenţia. Nu este bine să te urci pe un vagon de cale ferată, nu e bine să te expui la riscuri de electrocuţie care poate genera tulburări de ritm cu stop cardio respirator şi deces, arsuri şi traumatisme prin cădere. Pentru toţi rugămintea şi sfatul nostru este să renunţe la astfel de experienţe, fotografiatul pe vagoanele de tren”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi, potrivit digi24.ro.

Cea de-a doua adolescentă a suferit arsuri la gambă și a beneficiat de terapia instituită în cazul arsurilor.

După ce în primă fază s-a constatat că adolescenta în vârstă de 15 ani a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corporală, medicii de la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria din Iaşi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul ei. Ei spun că are o arsură pe 43% din suprafaţa corpului.

“A avut parte de o primă evaluare din partea şefului de secţie, dr. Sidonia Susanu, care a constatat o arsură de 43% din suprafaţa corpului. Este o arsură gravă, de gradul III-IV. Pacienta este instabilă hemodinamic, nu este ventilată mecanic, va beneficia de tratament în sala de operaţii pentru excizia escarelor apărute în urma arsurii şi de aplicare a terapiei cu presiune negativă. Copilul rămâne cu prognostic rezervat”, a explicat Alina Belu, managerul Spitalului de Pediatrie Sf Maria din Iaşi.

Aceasta a explicat că o fată în vârstă de 14 ani a fost adusă tot de la Roman după ce a suferit o arsură de 2% pe corp. Fata va beneficia şi ea de terapia instituită în cazul arsurilor. În cazul ei, prognosticul este unul favorabil, conform Agerpres.

Poliţiştii de la Biroul de Transporturi Feroviare au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.