Conform unui ordin al Ministerului Educației publicat în Monitorul Oficial, aproximativ 2200 de tineri vor beneficia de Programul Euro 200 prin care vor primi bani de la stat pentru cumpărarea unui calculator nou.

Utilizarea sumelor primite de la stat pentru cumpărarea de calculatoare noi va fi posibilă până la jumătatea lunii octombrie 2021. Programul prin care elevii și studenții din țara noastră pot beneficia anual de bani de la stat pentru cumpărarea unui calculator nou se desfășoară de aproape 20 de ani.

După cum apare în Ordinul ME nr. 4.204/2021, publicat joi în Monitorul Oficial nr. 677, nu mai puțin de 2.134 de tineri vor putea să-și cumpere, până la jumătatea lui octombrie, calculatoare noi.

Conform Legii nr. 269/2004, tinerii din țara noastră cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți ai învățământului de stat sau particular acreditat, pot primi, în cadrul programului “Euro 200”, un ajutor de stat în vederea cumpărării unui calculator nou, fie el de tip desktop, laptop sau netbook.

Valoarea ajutorului este neschimbată de la apariția programului și reprezintă, mai exact, echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb pentru ultima zi a lunii precedente cumpărării calculatorului. Prin intermediul Ordinului Ministerului Educației nr. 3.851/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 559, a fost stabilit calendarul din acest an al programului. Astfel, potrivit acestuia, termenul-limită pentru depunerea cererilor în programul “Euro 200” din acest an a fost 15 iunie.

Bonurile valorice se vor transmite beneficiarilor în perioada 20 – 27 august, utilizarea acestora fiind posibilă între 20 august și 15 octombrie 2021. Beneficiarii programului pot fi, după cum spuneam mai sus, tinerii cu vârsta de până la 26 de ani (elevi sau studenți) care vor să-și cumpere un calculator nou și care provin dintr-o familie cu un venit pe membru de familie de până la 250 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.