OMS trage semnalul de alarmă în privința unui nou val COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă. Sursa citată precizează că numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 a crescut cu 10% în ultima săptămână în Europa, după două luni de declin, iar riscul apariţiei unui nou val este tot mai mare.

Anunțul a fost făcut de directorul regional, Hans Kluge, care a spus că riscul este accentuat de campaniile lente de vaccinare, de noile variante ale coronavirusului şi de reluarea activităţilor sociale, scrie Money.ro
.
La rândul ei, Catherine Smallwood, reprezentant OMS, a cerut oraşelor care găzduiesc meciuri din campionat să facă mai multe pentru a monitoriza mobilitatea microbiştilor. Trebuie monitorizat ce se întâmplă în jurul stadioanelor, după meciuri, în baruri şi pub-uri, a spus ea.

De menționat este faptul că, varianta Delta a coronavirusului, descoperită în India, este cea mai mare ameninţare pentru majoritatea statelor europene. Agenţia Uniunii Europene de control a bolilor (ECDC) estimează că, la finalul lunii august, aceasta va fi responsabilă de 90% dintre cazuri.

Rusia a înregistrat în ultimele trei zile cifre record de decese asociate Covid-19. Joi au fost raportate 672 de decese şi peste 23.500 de noi cazuri. Preşedintele Vladimir Putin a făcut apel la oameni să se vaccineze. Doar 16% dintre ruşi au primit până acum o doză de ser anti-Covid.

În ceea ce privește evoluția acestia, cele mai multe dintre noile cazuri descoperite în Moscova au la bază varianta Delta, iar oficialii din Sănătate vorbesc despre o nouă variantă, Delta-plus.

Joi, în ajunul meciului dintre Spania şi Elveţia, pentru Sankt Petersburg au fost înregistrate 115 decese.

Autorităţile finlandeze au făcut apel la cetăţeni să evite călătoriile în Rusia, după ce 400 de contaminări au fost legate de fani care s-au întors din Sankt Petersburg pe 21 iunie.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat că UEFA este „iresponsabilă”. El a criticat decizia de a permite accesul a 60.000 de suporteri pe stadionul din Budapesta şi pe Wembley, pentru seminfinale şi finală.

Serviciul de Sănătate Publică din Scoţia a transmis miercuri că 1.294 de cazuri de Covid-19 au fost asociate celor care au călătorit la Londra pentru meciul din 18 iunie, inclusiv 397 de microbişti care s-au aflat pe Wembley.

Marea Britanie a înregistrat 27.989 de noi cazuri, cel mai mare număr din luna ianuarie. Totuşi, peste 62% dintre adulţii britanici au primit două doze de vaccin anti-Covid.

Mai multe ţări europene au reimpus restricţii în urma creşterii numărului de contaminări.

Astfel, Portugalia a introdus, de vineri, interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii în mai multe localităţi, inclusiv Lisabona şi Porto, după ce a fost înregistrată cea mai mare creştere a numărului de infecţii din februarie.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *