Un incubator de transport și un ecograf cu trei sonde, în valoare totală de 47.097 de Euro, au ajuns prin Organizația Salvați Copiii România, la Spitalul Județean de Urgență Oradea, pentru ca medicii să poată interveni cât mai prompt pentru salvarea și îngrijirea nou-născuților prematuri sau cu patologii complexe.

Spitalul din Oradea acordă asistență medicală la cel mai înalt nivel de competență (III) pentru nou-născuți la termen și pentru prematuri din întreaga regiune a județelor Bihor și Satu Mare. Dispune de 60 de paturi pentru nou-născuții la termen, 20 de paturi pentru nou-născuții prematuri, cărora li se adaugă 15 paturi pentru nou-născuții care necesită îngrijiri speciale.

Dr. Radu Galiș, șeful secției de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Oradea, explică de ce medicii aveau nevoie de aceste echipamente: ”În momentul de față utilizăm un echipament achiziționat în anul 2004, pentru care nu se mai fabrică piese de schimb, fără sondă și soft pentru diagnosticul malformațiilor congenitale de cord, iar în această perioadă dificilă nevoia de a putea realiza ecografii performante direct în secție a fost și mai accentuată. Mulțumim Organizației Salvați Copiii pentru aceste echipamente, ele sunt vitale în desfășurarea în bune condiții a activității noastre”.
Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat importanța de a asigura aparatură medicală secțiilor de neonatologie: ”E o perioadă dificilă, în care trebuie să spijinim spitalele, pentru că sunt patologii care nu pot aștepta, e nevoie de intervenție medicală acum, în pofida contextului pandemic. Iar în cazul nou-născuților prematuri, fiecare minut de întârziere periclitează șansa la viață”.

De la începutul anului până în acest moment, Organizația Salvați Copiii România a dotat 55 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie cu echipamente de protecție și aparatură performantă.
Peste 6.800 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu peste 269.007 echipamente și materiale medicale indispensabile.

20% din impozitul pe profit face scut pentru spitale

Companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit către medici și maternități prin descărcarea contractului precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici.
Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. În cazul companiilor plătitoare de impozit pe profit, suma direcționată nu poate fi mai mare de 0,75% din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar în cazul IMM-urilor, suma direcționată nu poate fi mai mare de 20% din impozitul pe venit. Plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2020.

Amalia Năstase, Ambasador al campaniei, a subliniat importanța responsabilității sociale și a implicării companiilor în susținerea sistemului medical: „Este o perioadă dificilă și este nevoie să ne unim forțele. În aceste momente, când sistemul medical este suprasolicitat, companiile și microîntreprinderile au puterea de a susține sănătatea copiilor, utilizând mecanismul de redirecționare a 20% din impozitul pe profit. Acesta reprezintă un real ajutor pentru susținerea secțiilor de neonatologie și pediatrie cu aparatură vitală”.

Până la finalul lunii decembrie, este imperativă dotarea altor 17 secții de terapie intensivă, neonatologie și pediatrie, cu peste 4.697 de echipamente medicale și materiale de protecție în valoare estimată de peste 340.000 de Euro.
• Spitalul Universitar de Urgență București
• Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș
• Spitalul Clinic Județean Mureș
• Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş
• Spitalul Județean de Urgență Tulcea
• Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova
• Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad
• Spitalul Alexandru Simionescu Hunedoara
• Spitalul Județean de Urgență Alexandria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.