Cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, a confirmat că prima grădiniţă finanţată din fondurile sale caritabile îşi va deschide porţile pe 19 octombrie în oraşul Des Moines din statul american Washington, relatează presa de peste ocean.

Unitatea de învăţământ, aflată în nord-vestul ţării, este prima dintre numeroasele grădiniţe în regim gratuit pe care le vom deschide pentru copiii defavorizaţi, a scris Jeff Bezos, CEO-ul grupului Amazon, pe contul său de Instagram, publicând o fotografie dintr-o sală de clasă decorată cu etajere pline cu cărţi pentru copii.

Deschiderea va avea loc la data programată în ciuda pandemiei de COVID-19, care a constrâns numeroase şcoli din diferite locuri de pe glob să limiteze prezenţa fizică la ore a elevilor şi a profesorilor.

Grădiniţa va fi frecventată timp de cinci zile pe săptămână de copii cu vârste cuprinse între trei şi cinci ani. Familiile cu venituri mici vor avea prioritate la înscriere, potrivit Agerpres.ro.

Metodele de învăţare se inspiră din pedagogia Montessori, care pune accentul pe încrederea în sine şi autonomie, având la bază principiul bunăvoinţei.

Şcoala este finanţată prin Bezos Day One Fund, un fond de 2 miliarde de dolari pe care Jeff Bezos l-a creat în septembrie 2018 împreună cu fosta lui soţie, MacKenzie Scott, pentru a veni în sprijinul organizaţiilor caritabile deja înfiinţate, destinate sprijinirii familiilor fără adăpost în demersul obţinerii unei locuinţe, precum şi oferirea accesului la o educaţie de calitate în cadrul comunităţilor defavorizate.

Jeff Bezos, care dispune de o avere de 179 de miliarde de dolari potrivit revistei Fortune, şi-a anunţat dorinţa de a crea o întreagă reţea de grădiniţe, însă datele de inaugurare şi amplasamentele viitoarelor unităţi de învăţământ nu au fost încă anunţate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.