Dăruiește Viață alături de sponsori și donatori privați a finalizat un nou proiect strategic pentru infrastructura onco-pediatrică

Dăruiește Viață a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă online, finalizarea proiectului de renovare în întregime a clinicii de Hemato-Oncologie și Oncologie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu Timișoara, pentru a crea condiții de tratament la standarde europene pentru copiii bolnavi de cancere de sânge.
Investiția se ridică la aprox. 2 milioane euro, iar fondurile au fost strânse cu ajutorul a trei parteneri principali (Max Bet, Comunitatea La Primul Bebe și Profi) și al companiilor și persoanelor fizice implicate social. La conferință au participat Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Dăruiește Viață, Conf. Univ. Dr. Smaranda Arghirescu, Medic Șef Secție Pediatrie II, și reprezentanții sponsorilor principali.

Clinica din Timișoara este un reper pentru hemato-oncologia pediatrică, fiind locul în care s-a realizat, în 2001, primul transplant de celule stem la un copil. Unitatea medicală, fondată de Prof. Dr. Margit Șerban cu donații din partea ONG-uri externe, are anual aproximativ 1.000 de copii internați și o medie de 20-25 transplanturi. Clinica se întinde pe trei etaje, plus parter, și are o suprafață de aproximativ 1.600mp.

”Ținem foarte mult la acest loc, care este prima unitate medicală pentru care am demarat o campanie publică de strângere de fonduri, în 2010. Dar ceea ce contează cel mai mult este că echipa clinicii este foarte bine pregătită pentru tratarea pacientului oncologic copil. Ne-am dorit ca această clinică să devină un Centru de Excelență în tratarea cancerelor de sânge, iar acest lucru se putea face doar prin renovarea și aducerea unității la standardele europene de îngrijire a pacienților. Odată finalizat proiectul, ne gândim deja la următorii pași în evoluția Clinicii, inclusiv la implementarea protocolului OMS «Mâini Curate», pentru prima dată într-o clinică de oncologie de stat din România.” – Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață

”Am trecut cu toții printr-o perioadă dificilă în ultimele luni, însă acest lucru nu a însemnat că trebuie să uităm de cei care au cea mai mare nevoie de ajutorul nostru – bolnavii de cancer, copii și adulți. Dăruiește Viață și-a continuat proiectele strategice de infrastructură în paralel cu campania de sprijin a spitalelor în pandemie, iar acum ne bucurăm să vorbim despre finalizarea a încă unui proiect nou, de importanță națională care va aduce șanse în plus la viață. Le mulțumim pentru implicare partenerilor noștri principali, sponsorilor și donatorilor privați și vă așteptăm în continuare alături de noi pentru a continua inițiativa #NoiFacemUnSpital.” – Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață
Proiectul a constat în recompartimentarea și renovarea spațiilor, crearea de grupuri sanitare în fiecare salon, mobilare și creare de condiții moderne în saloane (maxim 2 paturi), spații de joacă, de consult și auxiliare, instalarea de gaze medicale pentru posibilele stări de urgență și a unei centrale de tratare a aerului pentru asigurarea ambientului specific spațiilor sanitare. În total, au fost renovate și dotate cu băi proprii 23 de saloane, au fost construite 6 camere sterile, o unitate pretransplant, 4 laboratoare de diagnosticare, un cabinet de tratament dotat cu hotă de preparare citostatice și mai multe spații de consult și auxiliare.

”Sunt internată aici cu Kristof de mai bine de opt luni, după ce înainte am fost și în alte spital din Arad și din Ungaria. Condițiile pe care le-am găsit aici sunt incomparabile cu celelalte spitale în care am fost internați.” – Timeea Pava, mama lui Kristof, băiețel de 4 ani internat la Timișoara cu leucemie acută
Pentru renovarea clinicii, Dăruiește Viață a continuat colaborarea cu arh. Raluca Șoaită, implicată și în inițiativa #NoiFacemUnSpital, pentru a crea condiții de tratament corespunzătoare secolului XXI, dar și un spațiu plăcut care să deservească atât pacienții, cât și cadrele medicale. Pacienții au acces la cameră de joacă, la tehnologie și la un ambient plăcut în care își pot continua copilăria cât timp luptă cu boala. În plus, cadrele medicale, beneficiază de spații adecvate de consult și desfășurare activități zilnice.
Acest proiect strategic se alătură celorlalte inițiative Dăruiește Viață de schimbare radicală a sistemului medical de sănătate din România în beneficiul pacienților și al cadrelor medicale, alături de construcția Primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă (inițiativa #NoiFacemUnSpital).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.