Clubul de înot privat Renovatio, afiliat la Federația Română de Natație, demonstrează că performanța se realizează atunci când îți dorești, când nu te lași doborât de neajunsuri, când crezi cu convingere că podiumul este pentru cei care luptă și dau totul pentru a fi cât mai sus.

Luni au fost comunicate în Adunarea Generală a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român rezultatele pentru anul 2019, iar Renovatio Sport Club a realizat uluitoarea performanță de a ieși în clasament primul club privat din România, în urma punctajului calculat de Federație.

Astfel, clubul a ocupat locul 3 la categoria de vârstă Juniori, după Steaua și Pitești – cluburi finanțate din bani publici. De asemenea, un alt onorabil loc 3 la Copii, după Dinamo și Steaua, iar în clasamentul general Renovatio Sport Club a reușit să intre în primele 10 cluburi, ocupând locul 9 din 136.

La adunarea generală au fost prezenți ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, Președintele Comitetului Olimplic și Sportiv Român Mihai Covaliu, Presedintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, fosta mare campioană Olimpică la înot Camelia Potec.

„Este rezultatul unei munci susținute timp de aproape 10 ani. Cu acest obiectiv am și pornit pe acest drum, respectiv să devenim cei mai buni la nivel de copii, de juniori, de tineret. Copiii muncesc mult pentru a obține rezultate, se antrenează două ore pe zi, 6 zile pe săptămână, se merge în cantonament o dată sau de două ori pe an. Nu pot face două antrenamente pe zi din cauza programului școlar. Ambiția și dorința noastră este să urcăm cât mai mult în clasament mai ales că ne batem cu cluburi finanțate cu bani de la stat, urmărim să realizăm recorduri naționale chiar și în ciuda pauzei pe care am avut-o din cauza pandemiei și sperăm să recuperăm astfel încât în toamnă-iarnă să doborâm câteva recorduri naționale la nivel de cadeți”, ne-a spus Yvonne Stoltz, președintele clubului, citata de Money.ro.

Competițiile oficiale, realizate de Federație urmează să înceapă în toamnă, copiii nefiind încă suficient de pregătiți din cauză că pandemia i-a ținut în casă și nu s-au putut antrena.

„Deși nu suntem un club mare și ne antrenăm din păcate și în bazine care nu îndeplinesc toate condițiile pentru a face performanță, am reușit totuși să aducem clubul și sportivii înscriși la noi la nivel de podium. Menționez că se fac eforturi mari pentru a se ajunge la antrenamente pentru că sunt copii care vin în Corbeanca din cartiere ca Militari, sau vin din oraș și merg la Izvorani și fac 60 de km pe zi dus-întors”, a ținut să mai spună președintele Clubului Renovatio.

Clubul a ajuns la performanțe demne de invidiat. Spre exemplu la categoria Juniori s-a reușit doborârea unui record național ce trona de 34 de ani, iar 80% din sportivii care au participat la competițiile naționale, la această categorie de vârstă, au reușit să urce pe podium. De asemenea la categoria Copii, 57% au fost medaliați la Campionatele Naționale.

Totul se datorează în primul rând părinților care și-au susținut copiii făcând eforturi financiare și nu numai și apoi antrenorilor pentru devotamentul și ambiția de a îi face campioni pe cei care le trec pragul.

Totodată menționăm și susținerea unor companii care sunt, de asemenea, lideri în domeniile lor de activitate: Renovatio Trading, Macromex, Dent Estet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.