Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, susţine că municipalitatea asigură condiţiile optime pentru desfăşurarea examenelor de capacitate şi de bacalaureat, însă i-a solicitat ministrului Educaţiei, Monica Anisie, ca elevii cu coronavirus să rămână sub supraveghere medicală, iar examenele să fie reprogramate după vindecarea lor, scrie Agerpres.ro.

“Am adresat o scrisoare doamnei Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, în care am solicitat clarificări în legătură cu tot ceea ce înseamnă organizarea examenelor de capacitate şi de bacalaureat, măsurile speciale care se impun, precum şi metodologia prin care se desfăşoară examinarea elevilor. Primăria, prin Direcţia Şcoli, se preocupă să asigure condiţii optime pentru desfăşurarea examenelor. Cel mai important lucru este să oferim, prin măsurile luate, siguranţă şi încredere elevilor, părinţilor şi profesorilor. De asemenea, sunt de părere că elevii infectaţi cu Coronavirus trebuie să rămână în continuare sub supraveghere medicală, iar examenele să fie reprogramate după vindecarea lor”, a afirmat Dorin Florea, pe pagina sa de Facebook.

Elevii care sunt diagnosticaţi cu COVID-19 pot susţine examenele de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, a declarat, duminică seara, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

“Aceştia (n.r. copii diagnosticaţi cu COVID-19) pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”, a spus Anisie, la Digi24.

Întrebată ce se întâmplă cu copiii ai căror părinţi se află în grupă de risc, se află în izolare sau în carantină, Monica Anisie a spus că se va sfătui cu ministrul Sănătăţii în acest sens. “Mă voi sfătui în acest sens cu ministrul Sănătăţii şi voi prevedea această situaţie în Ordinul comun”, a precizat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.