Retetă oferită de www.labucatarie.ro

Lapte de pasare, un desert foarte rapid si usor de facut, nu necesita mai mult de 30 de minute pentru a-l obtine. Este foarte apreciat de copii si nu numai.

Ingrediente

• 200 g zahar;
• 4 oua;
• 2 pliculete zahar vanilat;
• 1 lingura coaja rasa de lamaie;
• 1 litru lapte.

Mod de preparare

Puneti laptele la fiert.Separati ouale. Bateti albusurile spuma, cu 50 g de zahar si un plic de zahar vanilat pana cand se topeste tot zaharul si spuma e consistenta. Cand laptele a dat in clocot, lasati-l la foc mic si adaugati cu lingura galuste de albus, pe care le lasati 2-3 minute in laptele clocotit, apoi le intoarceti si pe partea cealalta, le mai lasati inca 2-3 minute si le scoateti cu o spumiera intr-un castron mare. Laptele ramas il pastrati.

Frecati galbenusurile cu 150 g zahar, un pliculet de zahar vanilat si 5 linguri de lapte. Le amestecati pana se dizolva zaharul si amestecul e cremos (cu o lingura de lemn sau cu mixerul). Adaugati coaja rasa de lamaie si apoi tot laptele ramas de la prepararea galustelor. Puneti pe baie de aburi (un vas cu apa ce clocoteste, sub vasul cu compozitia) si amestecati continuu pana se ingroasa putin. Luati recipientul de pe foc si lasati sa se raceasca. Cand e rece turnati-l in castronul cu galuste si asta e tot.

Puteti servi laptele de pasare ca desert, la temperatura camerei, nu mai rece de atat. Un desert savuros, fin, ieftin si rapid de preparat.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.