Profesorii din reţeaua EDUTECH fac viziere cu imprimante 3D pentru spitale şi farmacii |

Profesorii din reţeaua EDUTECH fac viziere cu imprimante 3D pentru spitale şi farmacii

Share Button

Profesorii din reţeaua EDUTECH folosesc imprimantele 3D pentru acoperirea nevoilor de viziere din mai multe spitale şi farmacii.

Conform unui comunicat de presă al ECDL România, profesorii şi hub-urile 3D Printing EDUTECH din şcoli se mobilizează în lupta cu COVID-19 şi promovează proiectul “Meseriaşii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D”, iniţiat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), cu susţinerea ECDL şi Dedeman.

Multe cadre didactice lucrează pentru acoperirea nevoilor de viziere din mai multe spitale, cum ar fi Colegiul Naţional ‘Ioan Slavici’ din Satu Mare sau Colegiul Naţional ‘Decebal’ din Deva.

Organizatorii proiectului au identificat şi alte soluţii, între care producerea de ventilatoare cu piese printate 3D, şi sunt în legătură cu specialiştii pentru a pune dispozitivele la dispoziţia lor.

Reţeaua completă de şcoli hub-uri 3D Printing şi profesori EDUTECH poate fi accesată pe www.3dutech.ro.

Campania îşi propune să creeze noua generaţie de specialişti în printare 3D, printr-un proiect dedicat elevilor şi profesorilor din România, prin care zeci de licee au fost dotate cu imprimante 3D, iar liceenii şi cadrele didactice sunt certificaţi în modelare şi printare 3D.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *