Toate parcurile din București au fost închise | |

Toate parcurile din București au fost închise

Share Button

Toate parcurile din București au fost închise, pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus. Începând de sâmbătă, 28 martie, cei care au vor fi găsiți plimbându-se prin parcurile Capitalei vor fi amendați. Pornesc de la 100 de lei și ajung la 5.000 de lei, a avertizat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

„Sperăm ca oamenii să înțeleagă și recomandarea să fie respectată. La toate intrările din parcuri există semnele vizibile ale acestei interdicții. Această hotărâre va rămâne valabilă până la ridicarea stării de urgență de pe teritoriul României”, a spus Bădulescu.

„Atât Poliția locală, cât și cea națională și Jandarmeria au dreptul să oprească, iar sancțiunea la persoanele fizice e între 100 și 5.000 de lei. E un dispozitiv unic la ora actuală, nu putem să mai vorbim de polițiști locali sau naționali, acționează toți”, a spus Dan Rășică, șeful Poliției Locale din București.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat la Digi24 că decizia a fost luată deoarece weekendul trecut parcurile au fost pline, deși autoritățile și medicii au avertizat cetățenii că nu e bine să iasă din casă și că trebuie să păstreze distanța socială.

Ea a spus că a primit apeluri atât de la persoane fizice, cât și de la asociații care au solicitat ca parcurile să rămână deschise, pentru a permite oamenilor să iasă din casă, dar că reprezentanții poliției au constatat că în parcuri sunt grupuri prea mari de cetățeni care își pun viața în pericol, nerespectând distanța socială.

Ea a precizat că au fost închise atât parcurile mari, aflate în administrarea Primăriei Capitalei, cât și cele ale primăriilor de sector și ale unor instituții.

„Aceste măsuri sunt luate doar pentru a proteja populația, pentru a veni în sprijinul autorităților din domeniul sănătății”, a mai spus Gabriela Firea.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *