Primăria municipiului Galaţi a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Ioan” Galaţi, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de peste 15 milioane lei, se arată într-o informare transmisă, marţi, de Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, pentru proiectul “Modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat – Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Sf. Ioan’ Galaţi”, municipalitatea a obţinut finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, iar unitatea medicală va deveni singura din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în oncologia pediatrică, scrie Agerpres.ro.

La finalizarea investiţiei, în cadrul noului corp de clădire al ambulatoriului integrat, la parter vor funcţiona următoarele cabinete: Dermatologie, BMF, Stomatologie, Endocrinologie, Chirurgie plastică. De asemenea, vor funcţiona cabinete de imagistică: Rx, RMN, CT, Ecograf, Recoltare analize laborator.

La etajul 1 vor fi cabinete de Psihologie, Neurologie, EEG, Alergologie, Pneumologie, Hematologie, Oncologie, Orto-optică, Oftalmologie, precum şi de laborator analize de hematologie/biochimie, microbiologie/parazitologie/virusologie, imunologie/Toxicologie, compartiment imunohistochimie, histotecă, orientare macroscopică/prelucrare histopatologică.

La etajul tehnic vor fi amplasate centralele de tratare a aerului şi centrala de frig, necesare funcţionării Ambulatoriului Integrat.

Pentru Compartimentul de Imagistică vor fi achiziţionate următoarele dotări şi echipamente medicale: echipament rezonanţă magnetică (RMN) de minimum 1,5 Tesla, aparat radiografie digital cu maşină automată de developat, iar pentru Compartimentul de Imunohistochimie: procesator de ţesuturi; staţie de includere în parafină; microtom de tip rotativ; autosteiner; hotă specializată în lucrul cu substanţe toxice; microscop trinocular cu cameră; termostat cu temperatură reglabilă.

Valoarea totală a proiectului cu finanţare europeană este de 15.612.023,06 lei, din care valoarea eligibilă este de 10.699.821,81 lei, iar implementarea prevede două luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie.

Primăria municipiului Galaţi mai are un proiect cu finanţare europeană la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Ioan” Galaţi, care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Compartimentului Primiri Urgenţe, în valoare de aproape 11 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.