Inspectoratul Școlar al Municipiului București anunță lansarea Ghidului Profesor și Părinte AZI. Proiectul este inițiat de Asociația Proacta Edu, iar lansarea la nivel de București se va realiza miercuri in parteneriat cu I.S.M.B. și F.N.A.P.-I.P. – București.

La eveniment au fost invitați toți directorii din unitățile de învățământ din Municipiul București, atât de stat, cât și private și, de asemenea, este așteptată prezența unor invitati oficiali ai proiectului: dna Marina-Ștefania Manea, Inspector Școlar General Adjunct și dna Larisa Gojnete, Inspector Școlar pentru Educație Permanentă, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București, dl Eugen Ilea, Președintele Federației Naționale a Părinților – București. Invitatia a fost trimisa si catre reprezentanți ai M.E.N. , precum si către alți parteneri instituționali sau sociali. Moderatorul evenimentului va fi Doamna Nicoleta Larisa Albert, Președinte Fondator Asociația Proacta Edu, inițiatorul proiectului.

Proiectul are o componentă de conștientizare a importanței relației Profesor si Parinte AZI, precum și o latură formativă prin programul de formare cu același nume, acreditat O.M.E.N. nr. 3161/13.02.2019 adresat cadrelor didactice, dar si o serie de workshop-uri destinate și părinților.

Evenimentul de miercuri este începutul unui demers la nivel național ce se va desfășura prin intermediul unei caravane, astfel încât ghidul va ajunge la toate cadrele didactice din România, după ce, mai întâi, reprezentanții Asociației se vor întâlni cu directorii din fiecare județ. Directorii, la rândul lor, vor distribui ghidul către unitățile școlare pe care le reprezintă. La eveniment va fi si o sesiune interactiva de training. Ghidul Profesor și Părinte AZI vine în sprijinul relației profesor-părinte și aduce o propunere nouă, inedită, în ceea ce privește abordarea ședințelor cu părinții și întâlnirile individuale, fiind un instrument de lucru și totodată o campanie de conștientizare asupra importanței relației dintre profesorii și părinții de azi.

Pe termen mediu si lung se doreste un impact pozitiv la nivel social în relația cadrelor didactice si a parinților in beneficiul copiilor din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.