Profesori fericiţi pentru România

Fundaţia Transylvania College, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Herlitz România, a lansat în premieră naţională, joi, la Târgu Mureş, programul “Profesori fericiţi pentru România”, menit să reducă stresul în rândul dascălilor şi să aducă o stare de bine în clase.

Programul este conceput de fondatoarea Transylvania College, Simona Baciu, împreună cu Susan Shapiro, expert internaţional în educaţie şi cu o echipă de specialişti şi psihologi de la universităţi de prestigiu din SUA şi îmbină cercetarea ştiinţifică în domeniul stării de bine şi pentru a atingerea unor obiective cheie, scrie Agerpres.ro.

“Dorim ca profesorii să înţeleagă importanţa stării de bine şi a sănătăţii emoţionale pentru ei şi elevii lor, să dezvolte planuri de acţiune pentru menţinerea entuziasmului şi a motivaţiei, reducând stresul şi anxietatea şi să contribuie la formarea unei culturi organizaţionale concentrată pe formarea caracterului şi a deprinderilor pentru o viaţă sănătoasă”, a declarat Simona Baciu.

Prin traininguri, profesorul este provocat “să devină un lider cu o strategie bine definită, bazată pe compasiune, rezilienţă şi motivaţie”.

“Scopul programului ‘Profesori fericiţi pentru România’ este să ofere participanţilor la traininguri informaţiile şi resursele necesare pentru a explora şi a aprofunda înţelegerea modului în care tehnicile de reducere a stresului, rezilienţa şi starea de bine pot duce la o predare eficientă, semnificativă, cu un impact imediat asupra procesului de învăţare al elevilor şi a performanţelor şcolare ale acestora”, a precizat Simona Baciu.

Programul a demarat, joi, cu o sesiune de prezentare pentru directorii şcolilor din judeţul Mureş, care au fost invitaţi să contribuie împreună cu profesorii la crearea şi implementarea unei noi culturi educaţionale bazată pe starea de bine, care are un impact direct asupra modului în care elevii învaţă şi performează.

“În urma trainingului, investind doar 5 minute pe zi pentru exerciţii practice şi facile, dascălii vor putea remarca schimbări pozitive în viaţa profesională şi personală”, a precizat Simona Baciu, care a arătat că, după lansarea de la Târgu Mureş, prezentat până acum doar în străinătate, acest program inovativ româno-american va fi lansat şi la New York.

Prin programul “Profesori fericiţi pentru România”, organizatorii îşi propun să organizeze o serie de training-uri şi ateliere pentru 150 de profesori şi 30 de directori de şcoli pe parcursul următoarelor 5 luni, până la finalul anului şcolar, fiecare sesiune având câte două etape.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *